MHP Adıyaman İl Başkanı Özgün'den '14 Mart Tıp Bayramı' mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MHP Adıyaman İl Başkanı Özgün
GÜNDEM 13.03.2022 13:43:00 144 0

MHP Adıyaman  İl Başkanı Hüseyin Özgün, '14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;
"14 Mart,  1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğu gündür.

Hasta olan ilk insanla tedavi eden ilk insanın yolları kesiştiği anda medeniyet meşalesi yandı. İnsanoğlunun nabzı normale döndü. İnsanlığın kaderini ‘tüfek, mikrop, çelik’ sacayağı doğrudan doğruya etkiledi; ülke ve milletlerin yörüngesi de bunlara göre belirlendi. Ne zaman tıp gelişmeye başladı, ne zaman sıhhatli olmanın derin manasına kafa yoruldu, insanlık gerçekten de rahat bir nefes aldı. Merhum Hünkarımız Kanuni ne güzel söylemiş; ‘Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Hekimlerin İbni Sina olmak üzere, 14 Mart 1827'de Tıphanei Amire ve Cerrahhanei Amire'nin kurulması ile yurdumuzda Tıp eğitimini başlatan II. Mahmut, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İlk Sağlık Bakanımız Adnan Adıvar, Refik Saydam başta olmak üzere bugünü kutlamamıza vesile olan herkesi saygı ve şükranla anıyorum. Sağlık çalışanlarımıza milletimize verdikleri bu ulvi görevde başarılar diliyor, sevgilerimizi sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle bütün canlılar için son derece önemli olan mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, sağlıklı bir gelecek için çalışan ahirete irtihal etmiş sağlık çalışanlarını şükranla yad ediyor, her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Covid-19, Omicron vb.salgın süresince fedekarca gecesini gündüzüne katarak salgına karşı mücadele eden, başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Türk Milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyorum. İyi ki varsınız."


İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler