MHP Lideri Devlet Bahçeli: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var
SİYASET 8.10.2022 22:34:00 117 0

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına yönelik, "Bu tartışmayı tamamen sonlandırmak için yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu ortadadır" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, böşörtüsü ve erken seçim tartışmalarına noktayı koydu:

GÜRÜLTÜNÜN MANASI YOK

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "başörtüsü" düzenlemesiyle ilgili TBMM'de anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP'nin destek vereceğini söyledi. Bahçeli, erken seçim tartışmalarına; "6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayları yok. Gürültünün de manası yok" dedi.

İLK DERSİ BAHÇELİ VERDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde yeni eğitim dönemine başlayan "Siyaset ve Liderlik Okulu"nda ilk dersi verdi. Bahçeli, dersin ardından gazetecilerin, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği ve seçim tarihinin öne alınması tartışmalarıyla ilgili sorularını celavapladı.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ

BAHÇELİ, "Türkiye'nin, sosyal ve ekonomik meselelerin ve dış politikanın çok yoğunluk kazandığı bir dönemde daha önce 'başörtüsü' konusunu çözmüş olan TBMM'de sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. O hak kullanılmaktadır. Bunun geriye dönüşü söz konusu olamaz ve bu tür tercihte bulunan her insanımıza da millet olarak saygı duymak mecburiyetindeyiz" dedi.

MHP DESTEK VERECEK
BAHÇELİ, tartışmayı tamamen sonlandırmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından ülkede yeni bir anayasaya ihtiyaç bulunduğu kanaatinde olduklarını ifade ederek,
"Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM'de anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit MHP bunun gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti gösterecektir" diye konuştu.

ÇOK YANLIŞ BİR DAVRANIŞ

"ERKEN seçim" tartışmalarına da vecap veren Bahçeli, şu an için Türkiye'nin sorunları ve dış politikanın çok yoğunlaştığı bir ortamda "seçimlerin erkene alınması" tartışmasının siyaseten malzeme yapılmaması gerektiğini vurgulayarak,"Kendilerinin aday belirlemede zorluk çektikleri bir ortamda 6'lı masalı bir siyasi grubun, erken seçim tartışmasını Türkiye'ye sunmuş olmaları çok yanlış bir davranıştır" açıklaması yaptı.

ADAYLARI YOK

SEÇİMLERİN yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını belirten Bahçeli, "Ama Türkiye'nin şartlarında Meclis bir karar verir ve mevcut yönetim uygular, ama bunu 6'lı masanın, seçimlere hadi diyelim ki yarın gireceğiz, Cumhurbaşkanı ve Meclis seçimi var ama Cumhurbaşkanı adayları yok. Adayları olmayan bir yerde gürültünün manası yok. Seçim gününü sabırla beklesinler" dedi.

KÖY ÇALIŞMALARINA GİRDİK

BAHÇELİ, Cumhur İttifakı olarak Anadolu'da olduklarını ve halk ile bütünleştiklerini vurgulayarak, "İl, ilçe teşkilatlarımızda faaliyetlerimizi tamamladık. Köy çalışmalarına girdik. Köylü vatandaşlarımız ile sohbet yapma maksadı ile ve Türkiye'nin meselelerinin ve çözümlerinin ne olması gerektiğini milletimizin efendisi olarak nitelendirilen köylümüz ile paylaşmayı tercih ederek yola çıktık. Mitinglerimize, toplantılarımıza devam ediyoruz. Ayın 16'sında Konya'da, 23'ünde de Manisa'da olacağız" diye konuştu.

SİYASET VE LİDERLİK OKULU

Siyaset ve Liderlik Okulu'nun Türk siyasi hayatında bir başlangıç olduğunu vurgulayan Bahçeli, bütün siyasi partilerin eğitim çalışmalarına önem verdiğini ancak bazılarının bunu toplantılar, bazılarının da günlük çalışmayla sürdürdüğünü söyledi. Bahçeli, MHP'nin ise bu çalışmayı 2,5 ayı aşkın bir eğitim süreciyle bilim insanlarının katılımıyla ve eğitime katılacakların bir ön mülakatla sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak : Türkgün


İlginizi Çekebilir

AK Parti Sözcüsü Çelik: Emekli maaşına yönelik çalışma sürüyor

HÜDA PAR Genel Başkanı yeniden Yapıcıoğlu oldu

MİLLETVEKİLİ ALKAYIŞ, CİBUTİ BÜYÜKELÇİSİ’Nİ TBMM’DE AĞIRLADI

Başkan Öcal: Konteyner Kentteki aileler ne olacak

Başkan Sevim: Yüzde 25 zam yasağı yeni sorunları getirecek

Türkiye Veteriner Hekimler Mesleki ve Özlük Hakları Topluluğu'nun CHP ziyareti

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi