MHP’den çaldıkların için de pişman mısın?

Kurdukları ittifak masası ile birlikte girdikleri seçimlerde büyük hezimet yaşayan ve CHP’den aldığı 15 milletvekili için “Hayatımın en büyük pişmanlığı” diyen İP Genel Başkanı Meral Akşener’e tepkiler peş peşe geldi.

MHP’den çaldıkların için de pişman mısın?
SİYASET 27.06.2023 12:08:00 113 0

2018 seçimleri öncesi CHP’den aldığı 15 milletvekili için “Hayatımın en büyük pişmanlığı” diyen İP Genel Başkanı Meral Akşener’e tepkiler dinmek bilmiyor. Akşener’e en büyük tepkiyi ise MHP gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından Meral Akşener’e dikkat çeken sözler sarf etti. Semih Yalçın “İP Müdiresi Meral Akşener’in siyasi liderliği(!) ne kadar da kofmuş meğer! Çırpındıkça daha fazla batıyor, efelendikçe daha çok madara oluyor. Meclis kürsüsünde sergilediği komik kurşun şovu ve kurultay konuşmasındaki çılgınlığı Müdire Hanım’ın kartondan kabadayılığını örtmedi, aksine büsbütün çıplaklaştırdı. Lakin itiraf etmeliyiz, Güldür Güldür’e etkili bir gülmece ilhamı verdi’’ dedi. Yalçın şöyle devam etti: ‘’Akşener’in kurultay konuşmasındaki son tiradı; parlamentodaki uzantısıyla İP’in kaderdaşlık ve siyasi yoldaşlık ettiği bölücü terör örgütünün askerimize, polisimize, sivil vatandaşlarımıza, birlik ve bütünlüğümüze sıktığı kurşunları hiç gizleyemez. Suni gerginliklere ve sahte mağduriyetlere sığınmak, İP Müdiresi’nin politika sepetine doldurduğu kirli çamaşırları temizleyemez, bilakis daha çok karartır. Altılı masa tiyatrosundaki külhaniliği fos çıkan bir siyasi figür, hırsız kovalayan güvenlik görevlisinin serseri kurşununa karşılık yerlere kurşun saçmakla sönmüş talihini yeniden parlatamaz.’’

TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİ

Semih Yalçın, ‘’Şimdi kendine sormak lazım; MHP’yi ele geçirmeye çalışırken CHP’den aldığın 15 vekilden daha fazlasını, iki katı milletvekili olmuş şahsiyeti MHP’den çaldın. Şimdi o tarihlerde gerçekleştirdiğin bu operasyon için de pişman mısın? İP Müdiresi’nin siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen ve âdeta demokrasimizi soysuzlaştırmaya yeltenen milletvekili hırsızlığına “en büyük pişmanlığım” ifadesini kullanması kendisi adına ‘siyasi iğrençlik’ abidesidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İP Genel Başkanı Meral Akşener hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İP Başkanı’nın Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen ve âdeta demokrasimizi katlederek, soysuzlaştırmaya yeltenen 15’liler olayı ile ilgili “en büyük pişmanlığım” ifadesini kullanması kendisi adına bir başka hezeyan ve tezatlıktır. MHP’den çaldığı 15 milletvekili ile ilgili hiçbir utanma emaresi göstermeyen birinin şimdi kalkıp pişmanlıktan dem vurması, asıl utanılması gereken bir durum değil midir?’’

MHP’Yİ ELE GEÇİREMEYİNCE PARTİ KURDULAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Akşener’in MHP’yi ele geçirmeye çalıştığını söyledi. Mevlüt Karakaya, “Akşener’in; Özdağ da dâhil olmak üzere, birçok yol arkadaşı FETÖ desteğini sebep göstererek partilerinden ayrılmıştı. Akşener henüz MHP’den ayrılmamışken Genel Başkanımız dikkat edin demişti. O süreçte, CHP teşkilatları ciddi destek vermişti. Akşener sözde MHP Genel Başkan aday adayı olduğu o dönemde; Türkiye’nin birçok yerinde kamuoyu baskısı oluşturmak için büyük mitingler yaptı. Bu mitinglere de FETÖ’nün desteği tamdı. FETÖ gizli kapaklı toplantılarda dedikodular üreterek, kamuoyuna yayılmasını sağladı. Bu yapı aktif bir şekilde Devlet Bahçeli’nin MHP Genel Başkanlığından alınması için elinden geleni yaptı. CHP de bunu yönetimi ve teşkilatları ile destekledi. Ardından 15 Temmuz gerçekleşti. MHP’yi ele geçiremeyeceklerini anlayınca partileşme sürecine geçtiler” açıklamasını yaptı.

İSTİFA DİYENLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Kurultay öncesi kendisini istifaya davet eden isimleri parti yönetimine almayan İP Genel Başkanı Meral Akşener, kendi aleyhinde konuşan partililerin peşine düştü. Akşener, kendisine muhalif isimleri partiden istifa ettirerek uzaklaştıracak.

Muhalefet, 14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi aldı. 8’li koalisyon masasındaki partilerde kriz üstüne kriz yaşandı. CHP’de istifa sesleri yükselirken İYİ Parti de karıştı. Oylarında büyük düşüş yaşayan İYİ Parti’de yenilgi sonrası Genel Başkan Meral Akşener’e tepki arttı. Parti içerisinde kurulan Ortak Akıl Platformu, yaptığı açıklamayla seçim mağlubiyeti nedeniyle Akşener yönetiminin istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

LİSTEDE YER VERMEDİ

Günledir suskunluğunu koruyan Meral Akşener ise hafta sonu yapılan 3. Olağan Kurultay’da koalisyon masasını ikinci kez dağıttı. Parti içinde kendine muhalif söylemlerde bulunan isimlere de sert çıktı. Tek aday olarak girdiği kurultayda yeniden genel başkan seçilen Meral Akşener, kendisine ‘istifa etsin’ diyenlere ise acımadı… 50 üyeden oluşan GİK ve 11 üyeden oluşan MDK’nın yeni üyelerini yeniden belirleyen Akşener, kendine muhalif isimleri listeye almadı.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Kurultayda Genel Başkan Meral Akşener’in hazırladığı blok liste oylanırken, eski GİK’te yer alan ve içerisinde Akşener’e muhalif isimlerin de olduğu 29 kişi yeni listede yer alamadı. Muhalif GİK üyeleri Arzu Önşen ve İsmet Koçak gibi isimler partinin yeni yönetiminde yer bulamadı. Parti içi muhalefeti kamuoyunda dile getirmek için Ortak Akıl Platformu adıyla kurulan platformun sözcüsü Ethem Baykal da yeni dönemde MDK listesinde yer almayan isimler arasındaydı. Öte yandan kurultaya rağmen parti içinde gerginlik durulmadı. Yaşanan oy kayıpları ve yenilgi nedeniyle partinin Kurucular Kurulunun kırgın olduğu ve İP’te istifaların süreceği iddiası ortaya atıldı.

KARALAR’IN DANIŞMANI LGBT GÖSTERİSİNDE

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın baş danışmanı İpek Sabah’ın, Almanya’nın başkenti Berlin’deki LGBT gösterisinde ön saflarda yer alan görüntüleri ortaya çıktı. Gösterilerde sürekli slogan atan İpek Sabah, sosyal medya hesabından da “Kapatabilirler, korkutabilirler, bize bunun gibi birçok şey yapmaya çalışabilirler. Biz de mücadelemize her şekilde devam ederiz. Onur ayımız ve onur haftamız kutlu olsun” paylaşımında bulundu. Görüntüler büyük tepki çekti. Sabah’ın tepkilere rağmen paylaşımlarını kaldırmaması dikkat çekti.

İMAMOĞLU’NUN LGBT DESTEKLI AÇILIŞINA TEPKİ

Küresel sermayenin desteklediği LGBT terörü, tüm sosyal medya platformlarına yayıldı. Sapkınlığa CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni bir skandala imza attı. Peygamber Efendimizi hicretten sonra Medine’deki evinde konuk eden sahabe Eyüp Sultan’ın kabrine komşu olan Feshane-i Amire binasını restore edip sözde sanat merkezi hâline dönüştürdüğü tarihi binanın açılışını yaptı. Bölgenin ruhuna uygun etkinliklerin yapılacağı ve tasavvuf müzesi olacağı söylenen binada, açık açık LGBT propagandası yapıldı. Restorasyon sonrası 22 Haziran’da “Artİstanbul Feshane” adıyla açılışı yapılan binada LGBT propagandası ve Gezi Parkı kalkışması güzellemesi yapılması tepkilere yol açtı. İslami değerlere hakaret edilen müzede çıplak heykellerin bulunması, Eyüpsultan’ın manevi değerine saygısızlık olarak yorumlandı. Sergide, LGBT’li bir kişinin eserine ve sözlerine yer verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

CHP’Lİ BAŞKAN’IN ALGISI BOŞA ÇIKTI

Bayramla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Bodrum’da yaz sezonunun açılmasına rağmen bozuk olan yolları ve etraftaki çöp yığınları büyük tepkilere neden olmuştu. Konunun muhatabı değilmiş gibi davranan ve algı operasyonuna girişen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Kültür ve Turizm Bakanlığından yanıt geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu şu açıklamaları yaptı: Sayın Başkan, öncelikle belirtmek isterim ki Bodrumun belediye sorumluluğunda olan dertleri ile dertlenmenize teşekkür ediyorum. Bu demek oluyor ki; kısa zamanda çözüme kavuşturacaksınız. Bodrum’da Bakanlığımız sorumluluğunda olan bir eksikliğin olmadığını, diğer taraftan sorumluluğumuzda dahi olmamasına rağmen üstlendiğimiz altyapı -arıtma ve bunların onarımından kaynaklı asfalt çalışmalarını da nisan ayında bitirdiğimizi biliyor olmalısınız’’ ifadelerini kullandı.

CHP’DE YENİ MUHALİF HAREKETTEN İLK BİLDİR

CHP’de Seçim, sonrası başlayan hareketlilik bitmiyor. Sonuçlardan rahatsız olan parti içinde bir grup daha harekete geçti. CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, ilk bildirisini ve çağrı metnini açıkladı.

CHP’de 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra yaşanan gerilim tüm hızıyla devam ediyor. CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na başlatılan isyan hareketine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, ilk bildirisini ve çağrı metnini yayınladı. Aralarında CHP PM eski Üyesi Örsan Öymen’in öncülüğünü yaptığı o harekette, eski Devlet Bakanı Algan Hacaloğlu, eski CHP Milletvekilleri Necla Arat, özellikle 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı da olan Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, emekli Amiral Türker Ertürk gibi isimler bulunuyor.

Bu isimlerin imzasının bulunduğu metin dijital bir ağ üzerinden imzaya açıldı. Bildiride 13 yılda 12 seçimin kaybedildiği, muhalefetin Kılıçdaroğlu ile oyunu artırmadığına işaret edildi. Oy kaybetmenin temel nedenlerinden birinin de parti içi demokrasi mekanizmasının işletilmemesi ve partinin kurumsal kimliğinden uzaklaşılması gösterildi. Bildiride, “MYK üyelerinin Parti Meclisinden atamayla değil, seçimle göreve gelmeleri; kurultay iradesine uygun politikaların ve stratejilerin geliştirilmesi; kurultay süreçlerinde adaylar belirlenirken, genel merkez ve belediye tarafından uygulanan baskı ve dayatmaların son bulması gerek mektedir” denildi. CHP tüzüğündeki temel ilkelere partidekilerin uyması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, “Bunlara uymayan kişiler, parti tüzüğüne göre, parti üyesi olamayacakları gibi, genel başkan adayı da olamazlar; olmamalıdırlar” denildi. Sonra da kurultay süreçleri için partinin kurumsal kimliğine uygun isimlerin aday olmaları çağrısında bulunuldu. Bildiride “CHP’de Türkiye’nin kurucu partisi ve ana muhalefet partisi olan CHP’nin kaybedilmesi, Türkiye’nin de kaybedilmesi anlamına gelmektedir! CHP’de devrim gerçekleşmeden, Türkiye’de devrimin gerçekleşmesi olanaklı değildir!” denildi.


Anahtar Kelimeler: çaldıkların pişman mısın?

İlginizi Çekebilir

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin