MHP’li Abdurrahman Başkan: "Antalya tüm dünyanın gözdesi"

MHP’li Abdurrahman Başkan, sadece turizmde değil sporun başkenti olarak da Antalya’nın tüm dünyanın gözdesi olduğunu ifade etti.

MHP’li Abdurrahman Başkan:
GÜNDEM 6.06.2024 20:28:00 74 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, turizm ve sporun başkenti olarak Antalya’nın ülkemize her zaman daha çok katkı sağlayacağını söyledi.

MHP’li Abdurrahman Başkan, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı yaptığı konuşmada “Güneşin ev sahibi olan kadim şehrimiz Antalya, ülkemizde onlarca iş koluyla doğrudan ve bir o kadarıyla da dolaylı ilişkisi bulunan turizm sektörünün ve ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konumundadır” dedi.

TURİST SAYISINDA TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Eşsiz havası, masmavi denizi, kumsalları, kaliteli tesisleri, yemyeşil doğası ve tarihi ile dört mevsim turizm imkânı sunan; Dünyanın ve Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında olan Antalya’nın 2023 yılında turizmde tüm zamanların rekorunu kırarak 16 milyon 84 bin 737 turiste ev sahipliği yaptığına dikkat çeken MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, turizmde dünya 5'incisi olan Türkiye’nin önümüzdeki birkaç yılda ilk 3’e gireceğine inandığını ifade etti.

TURİZM GELİRLERİNDE ANTALYA’NIN PAYI BÜYÜK

MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, sadece turizmde değil sporun başkenti olarak da Antalya’nın tüm dünyanın gözdesi olduğunu ifade etti. Abdurrahman Başkan, Türkiye’nin turizmden elde ettiği 54 milyar 315 milyon 542 bin dolarlık gelirin 15,3 milyar dolarına 2023 yılında Antalya’nın doğrudan katkı sağladığına dikkat çekerek özetle şöyle konuştu:

“Turizmde 2024 yılına hızlı bir giriş yapan Antalya’mız, 1 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %5 artışla, şimdiden 1 milyon 60 bin turiste ev sahipliği yaparak, tüm zamanların en iyi Nisan ayına da imza atmıştır.

Buradan da anlaşılacağı üzere; ülkemizin 2024 turizm gelir hedefi olan 60 milyar doların elde edilmesinde, inanıyorum ki Antalya’mız büyük katkı sağlayacaktır.”

ANTALYA SPOR TURİZMİNDE DE ÖNEMLİ KONUMDA

Konuşmasında Antalya’nın deniz turizmi ile özdeşleşse de spor turizminde de önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, şöyle konuştu:

“Özellikle spor turizminde Antalya’mız; uygun iklim şartları ve dünya çapında bilinen nitelikli tesisleriyle, futbolun yanı sıra diğer birçok branş dalında öncelikli tercih edilen marka şehirdir.

Antalya’mızda; Brezilya’dan Çin’e, Kanada’dan Japonya’ya kadar 80 farklı ülkeden gelen ve devre arasında 1.200’e yakın takım kamp yapmaktadır.

 Antalya’mızın Turizmin ve Spor’un Başkenti olarak ülkemize her zaman daha çok katkı sağlayacağına inanıyorum.”

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan konuşmasında, Türkiye’nin ve Antalya’mızın turizmin gelişmesinde büyük emek ve katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ekibi ile tüm turizm paydaşlarına teşekkür etti.

ATA SPORU YAĞLI GÜREŞLERDE ANTALYA’NIN ROLÜ

Son olarak Antalya’nın ata sporumuz olan yağlı güreşlerine dikkat çeken Abdurrahman Başkan, Antalya'nın yağlı güreşe verdiği destek ve önemin tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ndeki sonuçlarda da kendisini gösterdiğini belirterek,minik boydan, tozkoparana, deste küçükten, başaltına birçok boyda başarı elde eden genç pehlivanların yanı sıra, son 7 yılda başpehlivanlık final güreşi yapmaya hak kazanan 14 pehlivandan 11'inin Antalya’dan çıktığına dikkat çekti.

Antalya’nın yetiştirdiği; Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu ve Yusuf Can Zeybek gibi başpehlivanların Kırkpınar’da altın kemeri Antalya’ya kazandırdıklarını da bildiren MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, rahmete kavuşan pehlivanlara Allahtan rahmet diledi.

 

KAYNAK TÜRKGÜN


İlginizi Çekebilir

Afşin'de trafik kazası: 3 yaralı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

KKK'da Uzman Erbaş başvuruları bugün sona eriyor

İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli

Antalya yılın 'hava' rekorunu kırdı!