MHP’li Abdurrahman Başkan: Fahiş fiyat ve stokçuluğun önüne geçilecek

MHP'li Başkan, Ticaret Kanununda yapılacak değişiklikle vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde görülen fahiş fiyat artışları ve stokçuluk girişimlerinin önüne geçileceğini bildirdi.

MHP’li Abdurrahman Başkan: Fahiş fiyat ve stokçuluğun önüne geçilecek
SİYASET 15.05.2024 15:09:00 76 0

TBMM Genel Kurulunda görüşülen “Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin” tümü üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan Abdurrahman Başkan teklifle, ticari hayatta yaşanan gelişmelere uygun olarak muhtelif konulara ilişkin ihtiyaç duyulan kanuni düzenlemelerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Baskan-7
MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şöyle konuştu:

FAHİŞ FIYAT VE STOKCULUKTA ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

"Covid-19 pandemisinden bu yana Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki gelişmeler başta olmak üzere, yaşanan jeopolitik ve uluslararası gerilimler, küresel ölçekte yaşanan enflasyonist süreç, tüm dünyada fiyatlama politikalarında birtakım dengesizliklere neden olmuştur.

Bu süreçte ise piyasa oluşumunda arz talep dengesiyle aşılamayacak piyasa aksaklıklarının oluştuğu ve birçok ürün grubunda fiyat artışlarının olduğu gözlenmiştir.

Özellikle başta gıda olmak üzere, toplumun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde görülen fahiş fiyat artışları ve stokçuluk girişimleri ise piyasa dengesine zarar vererek vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır.

Görüşmekte olduğumuz teklifte idari para cezası tutarlarının artırılması ve idari yaptırımların kapsamını genişletmiş olacağız.

Teklif Genel Kurulumuzda kabul edilip kanunlaştıktan sonra Ticaret Bakanlığımız, tarafında bir takvim yılı içinde en az 3 defa stokçuluk yaptığı tespit edilen üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere 6 güne kadar kapatma cezası verebilecektir."

DEVLET BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan konuşmasında, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin stokçular için yaptığı "Bunlarda Allah korkusu yoktur. Bunların utanmaları kalmamıştır. İnsanımızın refahına, kesesine, gıda güvenliğine ket vuranların gözünün yaşına bakılmamalıdır” sözlerini hatırlattı. Abdurrahman Başkan "Yani özetle ifade etmek gerekirse Milliyetçi Hareket Partisinin bu konuda ki tutumu ve tarafı her zaman açık ve net olarak vatandaşımız olmuştur ve olmaya devam edecektir" diye konuştu.

PAZAR YERLERİNİN KONUMU

Konuşmasında pazar yerlerindeki yer tahsisleri ile ilgili olarak da MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, kapalı pazar yerlerinin sınırlı ayni hak yöntemiyle pazarcılık mesleğinde olmayan kişilere verilmesine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu yerlerin pazarcı esnafımıza yüksek bedellerle tekrar kiralanmasının pazarcı esnafımızın satış yeri maliyetlerini artırmasına neden olduğu görülmektedir. Bu nedenle kapalı pazar yerlerinde sınırlı ayni hak tesisiyle kiralama usulünün kaldırılmasına yönelik değişiklik yapılmasına gerek duyulmuştur. Yapacağımız değişiklikle, pazar yerlerinde bulunan satış yerlerinin yalnızca tahsis usulüyle kullandırılması ve böylece pazarcı esnaflarımızın maliyetlerinin azaltılması sağlanacaktır."

ÇİFTÇİLER TOPRAĞA HAYAT VEREN KAHRAMANLAR

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan konuşmasının sonunda 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutlarken "Çiftçiler toprağa hayat veren kahramanlardır.

Tarım, sadece insan hayatı için değil ülke ekonomisi içinde son derece stratejik öneme haiz bir sektördür.

Tarım alanında sürdürülebilirliğin devam etmesinde şüphesiz ki çiftçilerimizin katkısı çok büyüktür. Bu duygu ve düşüncüler ile alın terleri ile toprağa hayat veren çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutluyorum" dedi.

KAYNAK TÜRKGÜN


İlginizi Çekebilir

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: "Mutlu ve umutlu yarınlar bizi bekliyor"

Adak: " Vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda ödenecek"

Milletvekili Karatutlu, Bakan Göktaş'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış’tan, Kılıçdaroğlu ziyareti

Asya'da saflar netleşiyor!

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet