MHP'li Halil Öztürk: "Terör yapılanması imha edilmeli Suriye huzura kavuşturulmalı"

Öztürk, "Terör yapılanması bir an önce imha edilerek Suriye huzura kavuşturulmalı iki ülkenin komşuluk bağları güçlendirilmelidir." dedi.

MHP
SİYASET 3.06.2024 21:17:00 91 0

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk,  Suriye’de gerçekleştirilmesi planlanan sözde seçime ilişkin yaptığı basın açıklamasında şu ifadele yer verdi:

Pkk, Suriye’de İşgalcidir!

2011’den beri iç savaşın sürdüğü Suriye’de Türkiye’ye komşu Suriye kentlerinde ne yazık ki Pkk hakimiyeti söz konusudur. İç savaşı ve kaosu fırsat bilen bölücü terör örgütü 11 Haziran’da kendi hakimiyetindeki bölgede sözde bir seçim gerçekleştireceğini duyurmuştur. Seçimin şartlarından biri olarak 18 yaşını geçse dahi Pkk’nın sözde silahlı yapılanmasında görev almış olmak şartı bulunuyor. Türkiye’de dahi geçmişte köylerde ve bazı kent merkezlerinde seçim süreçlerinde kurulan baskılar, tehdit ve şantajlar göz önünde bulundurulursa bebek katili bir terör örgütünün gerçekleştireceğini ilan ettiği seçimlerden ne beklenilebilir ki…

Bölge Ülkeleri Sözde Seçimi Durdurmalıdır!

ABD’nin eğitip donattığı desteklediği askeri ve lojistik noktasında büyüttüğü Suriye’deki Pkk yapılanmasının yapacağı seçimin adil, şeffaf ve serbest bir ortamda gerçekleşmeyeceğini ABD’li yetkililer dahi ifade etmiştir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 18 Aralık 2015’te kabul ettiği 2254 sayılı kararına göre Suriye toprakları bütündür. Suriye topraklarını bölücü her türlü girişim veya faaliyet uluslararası hukuka da aykırıdır.

Bölgenin Kaderini Gerekirse Türkiye Belirler!

2017’de Barzani’nin gerçekleştirmek istediği sözde referandum bölge ülkelerinin birlikte hareket etmesi ve kararlı duruşuyla nasıl engellendiyse Suriye’de gerçekleştirilmek istenen İsrail’in sözde uydu devletini kurma girişimi de yine aynı şekilde engellenmelidir.

Suriye yönetimi başta olmak üzere bölge ülkeleri bu duruma kayıtsız ve sessiz kalırsa Türkiye sınırlarına komşu bir terör devletine asla müsaade etmemelidir. Gerekeni gerektiği zamanda en sert şekilde göstermelidir. Terör yapılanması bir an önce imha edilerek Suriye huzura kavuşturulmalı iki ülkenin komşuluk bağları güçlendirilmelidir.

 

KAYNAK TÜRKGÜN


İlginizi Çekebilir

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin