MHP'li Özdemir'den Economist dergisine tepki: Hepsinin hedefi Cumhur İttifakı ve Sayın Cumhurbaşkanımız
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İngiltere'nin haftalık dergisi The Economist'in skandal kapağı ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. MHP'li Özdemir; "İngiltere merkezli yayın yapan bir derginin çıkardığı son sayısının kapağında ve içeriğinde ülkemizde yapılacak seçimlere değinilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizin iradesine yönelik kullanılan yakışıksız yakıştırmalar baştan sona bühtandır ve hezeyandır." ifadelerini kullandı.
Açıklamanın tam metni şu şekilde;
İngiltere merkezli yayın yapan bir derginin çıkardığı son sayısının kapağında ve içeriğinde ülkemizde yapılacak seçimlere değinilerek, Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimizin iradesine yönelik kullanılan yakışıksız yakıştırmalar baştan sona bühtandır ve hezeyandır.
The Economist isimli dergi, kendi sahiplerinin karanlık ve kirli suretiyle, ilişki ağına ve dahası İngiltere gibi hali hazırda monarşi ile yönetilen bir ülkede faaliyet yürüttüğüne bakmaksızın, hürriyet ve demokrasisini kendi iradesiyle kazanmış Türk Milleti’ne dil uzatamaz!
Türk Milleti, insanlık tarihi ile eş bir geçmişe, zengin bir kültüre, kudretli ve kadim bir devlet geleneğine sahiptir. Bizim tarihimizin hiçbir döneminde içimizden diktatör çıkmamıştır. Bu aziz millete önderlik eden her isim kutlu olmuştur, adaletten ayrılmamıştır.
Kendi devlet geleneğinde fitne ve fesatı yer yüzüne yaymanın adeta gelenek olduğu ve sınıf ayrımı ile köleliğe dahi bugün bile farklı isimler altında yer veren bir ülkeden yayın yaparak Türkiye’ye dil uzatmak, boş ve kof bir çabadır. Maksadı bellidir, iç uzantıları ortadadır.
Önce ABD merkezli Washington Post, ardından da İngiltere merkezli The Economist! Hepsinin hedefi ise Cumhur İttifakı ve Sayın Cumhurbaşkanımız. Bu durum hamdolsun doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Zira İmam Şafi’nin dediği gibi düşman okları bizi işaret ediyor.
Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde yapılacak olan seçimler, demokrasimizin yeni bir zirve noktası ve kazancı olacağı gibi Türk Tipi Başkanlık Sistemi de, bugün monarşi ile yönetilen ve gelecekte demokrasi mücadelesi verecek ülkelere örnek bir model olabilecektir.
Kaynak : Türkgün