MHP’li Taytak: 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir!

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İsrail’in ABD’nin desteği ile gerçekleştirdiği katliamın 1.yılında bir mesaj yayınladı.

MHP’li Taytak: 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir!
SİYASET 7.10.2024 17:02:00 9 0

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İsrail'in ABD'nin desteklediği katliamın birinci yılında bir mesaj paylaştı. Taytak, bu acı dolu olayı hatırlatarak, insanlık adına yaşanan bu tür vahşetlere karşı birlik olma çağrısında bulundu. Milletvekili, barış ve adaletin sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Taytak açıklamasında; “7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail Gazze’de sivillere ve çocuklara yönelik insanlık dışı katliamlar düzenlemektedir. Bu katliamlar mazlum Filistin halkına karşı soykırıma dönüşmüştür. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin 1948 yılından bu yana hukuksuz olarak kurulan Siyonist İsrail işgali altındadır. İsrail terör devleti kurulduğu günden bugüne katliamlarına devam etmektedir. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 870 Filistinli ölmüş, 97 bin 166 kişi yaralanmıştır. İsrail'in Gazze'de; utanç verici yöntemle 11 defa çok ciddi katliam gerçekleştirmiştir. Gazze halkı katliamla karşı karşıya kalmış, yüzbinlerde Gazze’li yerinden yurdundan edilmiş, binlerce çocuk katil İsrail yüzünden toprağa düşmüştür. Siyonistler her geçen gün şiddetini artırarak sivil yerleşim yerlerini, ibadethaneleri, okulları, hastaneleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları ayrım yapmaksızın hedef almış; masum insanların tedavi, gıda, su, elektrik ve barınma gibi tüm temel insanî haklarının kasten ve insafsızca engellemiştir.

Bu insanlık dışı dramı şiddetle lanetlemek ve katliamı işleyenlere ve destekleyenlere karşı durmak her Müslüman üzerine insanî, ahlâkî, vicdanî ve dinî bir görevdir. 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir. Müslüman ülkeler başta olmak üzere dünya kamuoyu sorumluluğunun farkına varmalı ve sessiz kalarak bu zulümlere ortak olmamalıdır. Zulmü onaylamak veya haksızlığa göz yummak hiçbir insana yaraşmaz. Asırlardır olduğu gibi bugün de, zalime karşı mazlumun, haksıza karşı haklının, insanlık dışı her türlü eyleme karşı vicdanın ve sağduyunun yanında yer almak, Müslüman olarak hepimizin vazifesidir. Müslümanların birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görülmüştür. Daha öncede belirttiğimiz gibi, İsrail tarafından gerçekleştirilmek istenen “Büyük İsrail” hazırlığıdır. Orta Doğu’da topyekün bir savaş haliyle büyük İsrail hayali devreye alınmıştır. İsrail Gazze ve Batı Şeria’da sistematik zorbalıklarına her gün bir yenisini ilave ederken, diğer yanda ve aynı zamanda Lübnan’a, Yemen’e ve Suriye’ye bomba yağdırmaktadır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin meclis grup toplantımızda ifade ettiği gibi; ABD takviyeli İsrail terör devleti, Orta Doğu’nun tamamına musallat olmuş, kilit ve kritik hedeflere sızarak suikast ve saldırılarını otomatiğe bağlamıştır. İsrail’in ve ona destek verenlerin bu hayali asla gerçekleşmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti paramparça olan tüm masum insanların her zaman yanında olacaktır. Orta Doğu barışa hizmet edecektir. İsrail tarafından saldırılarda hayatını kaybeden tüm Müslüman kardeşlerimiz Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, soykırımcı İsrail'i ve destekçilerini Gazze saldırılarının birinci yıl dönümünde lanetle anıyorum.” Dedi.

KAYNAK TÜRKGÜN GAZETESİ


İlginizi Çekebilir

Çelik: Her ne olursa olsun tarafımız bellidir

MHP’li Taytak: 1 senedir Gazze’de insanlık suçu işlenmektedir!

CHP'li il başkanından Gülşah Durbay'a destek bildirisi

HÜDA PAR Bingöl'den Gazze Protestosu: "Mazlum Bir Millet Yok Edilmek İsteniyor"

Yazgan: Türkiye müteahhitlere ipotek ediliyor

İstanbul Bakırköy'de Başkan Ovalıoğlu'na 'Özel' övgü

MHP Lideri Devlet Bahçeli: TBMM'nin aldığı karar yerindedir

Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlarıyla buluştu

AK PARTİ ÇİĞLİ'DE KONGRE TARİHİ KESİNLEŞTİ

Başkent'te Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli'yi ziyaret etti

HÜDA PAR’dan Bingöl’e ziyaret: Emiroğlu, çözüm odaklı çalışmaları sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli görüştü

Babacan: "Türkiye'yi İki Kutuplu Siyasetten Kurtaracak Yol Arıyoruz"

Parlamentoda Yeni Dönem Başladı: DSP Liderinden Sığınmacı Sorununa Çözüm Çağrısı

Okullardaki Temizlik Sorunu Büyüyor: MEB ve CHP Belediyeleri Karşı Karşıya