MHP'li Yıldırım: Güçlü olmak zorundayız

Türk Mühendisler Derneği Ankara’da, “Türkiye Yüzyılında Mühendisler” konulu panel düzenledi.

MHP
SİYASET 1.06.2024 20:51:00 75 0

Panele MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilikler Kurulu üyesi Dr. Osman  Coşkun, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sendikaların genel başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Panelde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “Türkiye’nin geldiği yer bellidir. Ülkemizi bu noktaya getirenlerden Allah razı olsun. Sonuç itibari ile biz bugün dünyada on ülkeden biriyiz, savunma sanayide ihracat yapan bir ülkeyiz. Efes’te Cumhurbaşkanımızın da katıldığı hep beraber izlediğimiz bir tatbikat oldu. Milli mermiler ve araçlar, gereçler, kullanıldı. Elhamdülillah bugünlere geldik. 

Untitled (11)

Türkiye ve Türk Yüzyılı'nda Türk Mühendisleri Derneği mühendislerimizin çatısı olacaktır. Hedefimiz odur ve bu sadece basit bir dernek değil Türk Mühendisleri teşkilatıdır. 

G O G0 T W W A A A Ym L

Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Güçlü olmazsan hakkını arayamazsın. Son bir yılda Filistin’de yaşananlar ortada.
Dünyanın en büyük savaş gemileri Aldeniz’de. İsrail, çocuk, yaşlı, genç, ihtiyar hiçbir şey bırakmadan bir soykırıma gidiyor. Önündeki alanı temizliyor, denize sıfır şekilde bölgeyi temizleyip tamamen almaya çalışıyor.  Şimdi bunlar haklı mı?

Bizim asırlık düşünmemiz lazım. Kaan’ı hep beraber uçurduk. Şükürler olsun düşmeden indi. Daha dün F-35 uçağı düştü.  Yedinci nesil denen ve dünyada dört tane üretilen uçağı bizim mühendislerimiz uçurdu ve düşürmeden indirdiler. Orada binlerce mühendis Kaan’a koşuyordu. içimizde kaç kişi ağlamadı ? 

Bize böyle hem milli duyguları hem dini duyguları zirveye ulaşan insanlar ve mühendisler lazım. Türk mühendisler derneği bunların hepsini kapsayan önemli bir çatı olacaktır” dedi.

G O G0 T Y Xc A Ab Dsf

Türkiye Kamusen Genel Başkanı Önder Kahveci ise; 

“Mühendislerimiz insanların yaşam içinde ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak her türlü planlama üretim ve inşa faaliyetlerini gerçekleştirerek bugüne kadar oluşturduğumuz medeniyetin de bir anlamda mimarları olmuşlardır. özellikle son yıllarda ülkemizde yaşanan afetlerle beraber mühendislerimizin hayatımızdaki rolün önemli bir önemini bir kez daha hep yakından kavradık. Mühendisliğe gereken önemi verilmediğinden afetlerin çok daha yıkıcı sonuçlar doğurduğunu bir kere daha şahit olduk.

G O G0 T U Xg A A Hm Tl

Mühendislerimizin ekonomik sosyal özlük haklarına ilişkin taleplerini her alanda dile getiriyoruz. Arazi tazminatları meslek sigortası teknik sorumluluk ödemesi, ek ödeme, özel hizmet tazminatı gibi mali hususlarda düzenleme yapılarak mühendislerimizin refah seviyesinin kendilerine yakışır seviyelere ulaştırılması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz” dedi.

 

KAYNAK TÜRKGÜN


Anahtar Kelimeler: ' Yıldırım: Güçlü olmak zorundayız

İlginizi Çekebilir

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: "Mutlu ve umutlu yarınlar bizi bekliyor"

Adak: " Vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda ödenecek"

Milletvekili Karatutlu, Bakan Göktaş'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış’tan, Kılıçdaroğlu ziyareti

Asya'da saflar netleşiyor!

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet