Milletvekili Tutdere’den Kurt’a: CHP’li Belediyelere Sataşmayı Bırak, Adıyaman’ın Sorunlarını Çözmek İçin Gayret Göster

Milletvekili Tutdere’den Kurt’a: CHP’li Belediyelere Sataşmayı Bırak, Adıyaman’ın Sorunlarını Çözmek İçin Gayret Göster

Milletvekili Tutdere’den Kurt’a: CHP’li Belediyelere Sataşmayı Bırak, Adıyaman’ın Sorunlarını Çözmek İçin Gayret Göster
SİYASET 29.08.2023 18:13:00 129 0

Partisinin Gölbaşı İlçe Kongresine konuşan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak Ak Partili Resul Kurt’a, “Belediyelerimize sataşmayı bırak, Adıyaman yerle bir olmuş durumda. Konteyner bulamayan, çadırda yaşayan yurttaşlarımız var. Kalıcı konutlar için köylerde bekleyen vatandaşlarımız var. Yolu, suyu olmayan köylerimiz var. Adıyaman’ımızın binlerce sorunu var. Gel bu sorunlarla meşgul ol. Oturduğunuz koltuktan ahkam keserek deprem konusundaki başarısızlıklarınızı örtemezsiniz” diye seslendi. 

“Yüksek Enflasyon ve Zam Yağmuru Vatandaşı İnim İnim İnletiyor”

“Başta Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yıllardır söylediğimiz bütün tezlerin doğru olduğu ne yazık ki son sandıktan sonra yaşadığımız gelişmelerle bir bir ortaya çıktı” ifadelerini kullanan Tutdere, “Yurttaşlarımızı inim inim inleten yüksek enflasyon ve zam yağmurları bütün yurttaşlarımızı mağdur ediyor. Bugün gelinen noktada bu sistemin ülkeyi, insanlarımızı açlığa, yoksulluğa mahkum ettiğini görmekteyiz. Bakınız, daha dün merkez bankası 7 buçuk puan faiz artırdı. Erdoğan ne diyordu? Nas olduğu sürece faiz inecek diyordu. Sayın Erdoğan nas yerinde duruyor dünkü 7 buçukluk faiz artışını neyle açıklıyorsunuz? Madem faizi yükseltecektiniz neden bu insanlara bu zulmü yaşatıyorsunuz? Biz söylüyorduk, enflasyonla mücadele etmek için dünyadaki bütün büyük ekonomiler ne yapıyorsa siz de onu yapın. Parti Sözcümüz Faik Öztrak’da, partimizin grup toplantılarında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da binlerce kez söyledi ama bu iktidarın ben her şeyi bilirim anlayışı maalesef ülkemizi bu duruma düşürdü” dedi. 

“Cumhuriyet Halk Partisi Var Oldukça, Hiçbir Politikanız Bu Ülkenin Birliğini ve beraberliğini Bölmeye, Parçalamaya Yetmez”

Vatandaşın geçim sıkıntısına dikkat çeken Tutdere, “Şu anda emekliler başta olmak üzere çiftçiler, çalışanlar, ücretliler, hiç kimse geçinemiyor. Sebebi bu zulüm düzeni, sebebi ben her şeyi bilirim anlayışıyla hareket eden saray yönetimi. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan, gönül veren bütün yol arkadaşlarımıza büyük bir görev düşüyor. Eğer bu ülkede adalet sorunu varsa hukuk sorunu varsa insanlarımız işsizse, gençlerimiz yoksulsa bize iş düşüyor. Biz kökü Kuvayı Milliye’den gelen bir partinin neferleriyiz. Bu partide siyaset yapan bütün insanlar şunu bilir ki, Türkiye'de demokrasinin de hukukun da adaletin de yegane savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu mücadele anlayışı devam ediyor, devam edecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı arifesindeyiz. Görüyorsunuz mevcut sistem, mevcut iktidar Cumhuriyetin kazanımlarıyla bir şekilde hesaplaşıyor, bir bir yok ediyor. Bir taraftan da bu halkın bu toplumun birliğini, bütünlüğünü başta mülteciler olmak üzere yapmış olduğu yanlış uygulamalarla baltalıyor. Ancak koşullar ne olursa olsun Türkiye'deki her Cumhuriyet Halk partilinin görevi, demokrasiyi ve Cumhuriyeti sahiplenmektir. Biz de Adıyaman'dan bir kez daha hükümete çağrı yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça, bu partinin neferleri nefes aldıkça hiçbir politikanız, bu ülkenin birliğini, beraberliğini bölmeye, parçalamaya yetmez” şeklinde konuştu.

“Oturduğunuz Koltuktan Ahkam Keserek Depremdeki Başarısızlığınızı Örtemezsiniz”

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın olduğu ilçelerden bir tanesinin de Gölbaşı olduğunu vurgulayan Tutdere, “Belediye başkanımız yanımızda, örgütteki arkadaşlarımız burada. Biz deprem sonrasında bütün teşkilatlarımızla, belediyelerimizle, büyükşehir belediyelerimizle birlikte Adıyamanlının, Gölbaşılının yaralarını sarmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Yine göstereceğiz” diyerek Ak Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt’un katıldığı bir canlı yayında yapmış olduğu açıklamalara şöyle cevap verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'ın yeni seçilen bir milletvekili katıldığı bir televizyon programında Adıyaman'dan habersiz olduğunu aslında adeta itiraf etmiş. Sayın Kurt siz herhalde depremde burada değildiniz. Depremin hemen ertesi günü Cumhuriyet Halk Partisi bütün belediyeleriyle, genel başkanıyla, örgütleriyle sahadaydı. Biz Adıyamanlının yaralarını sarma konusunda üzerimize düşen her görevi yaptık. Diyor ki, “CHP belediyeleri bir çöp bile göndermedi.” Ben buradan sayın vekile sesleniyorum: Gölbaşı belediye binasını kim yaptı bir sor bakalım. Gölbaşı Belediyemizin, Gölbaşı halkı için yapmış oldukları hizmetleri, Tut belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri, Belde belediye başkanlarımızın yaptıklarını gel bir gör. Mersin Büyükşehir Belediyemizin Adıyaman'da yaptığı 670 konteynerden oluşan konteyner kenti ve tesisleri, İzmir Büyükşehir Belediyemizin ve İzmit Belediyemizin yapmış olduğu konteyner kentleri gel birlikte gezelim. Oturduğunuz koltuklarda ona buna çatarak,  ahkam keserek Adıyaman'da özellikle deprem konusundaki başarısızlıklarınızı örtemezsiniz. Deprem konusunda iktidarınız da hükümetiniz de Cumhurbaşkanınız da sınıfta kalmıştır. Bunu sizin reisiniz itiraf etti. Sende bunu artık gör. Sana buradan sesleniyorum Sayın Resul Kurt: Belediyelerimize sataşmayı bırak. Bak Adıyaman yerle bir olmuş durumda. Konteyner bulamayan çadırda yaşayan yurttaşlarımız var. Kalıcı konutlar için köylerde bekleyen vatandaşlarımız var. Yolu suyu olmayan köylerimiz var. Adıyaman’ımızın binlerce sorunu var. Gel bu sorunlarla meşgul ol, bunları çözmek için gayret göster. Biz de senin yanında oluruz. Bu memleketin sorunlarının çözümü konusunda ben bu ilin milletvekili olarak, tüm arkadaşlarım adına da söylüyorum, her zaman çözümden yanayız. Çözüm kimden gelirse gelsin destekleriz. Biz depremden bu yana ilimize destek olan görüşü, partisi, rengi, fikri ne olursa olsun bütün sivil toplum örgütlerine, bütün belediyelere teşekkür ediyoruz. Adıyamanlıya da bu yakışır. Biz bize yapılan iyiliği unutmayız, ama bize yapılan kötülüğü de asla unutmayız. Adıyaman halkı her şeyin bilincindedir.” 

“Halkımızı Vicdansız İktidarın İnsafına Bırakmayacağız”

Birlik ve beraberlik mesajları veren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Bir olacağız, birlikte olacağız. Gölbaşı ilçemiz bir destan yazmış ilçe. 2019 Mart seçimlerinde Gölbaşı halkı, partililerimiz aslında büyük bir tarih yazdı, büyük bir zafer kazandı. Önümüzdeki seçimlerde inşallah o zaferi yine belediyeyi kazanarak taçlandıracağız. Kongre bugün burada bitecek, yarından itibaren Gölbaşı Belediyesini kazanmak için başta belediye başkanımız, tüm arkadaşlarımız birlikte seferber olacağız. Çünkü bu halkın Cumhuriyet Halk Partimizden beklentisi var. Bu halkı bu yıkımlarla, bu enkazlarla baş başa bırakamayız. Bu iktidarın insafına da bırakamayız. Çünkü Türkiye'de vicdansız ve insafsız bir iktidar var. Onun için birlik beraberlik içerisinde çalışacağız ve mutlaka kazanacağız. Gölbaşını da kazanacağız, Besni'yi de kazanacağız, Tut’u da kazanacağız, tüm beldeleri de bu dönem kazanacağız. Adıyaman'da Cumhuriyet Halk Partimizin çıtası yükseliyor. Adıyaman'da 2018 seçimlerindeki oyumuzu depreme rağmen,  bütün olumsuzluklara rağmen ciddi oranda artırdık. Bu yükseliş devam edecek. Siz bizlere güvenin, yanımızda durun. Biz partimizi de Adıyaman'da inşallah birinci parti yapacağız. Çalışalım, yan yana olalım, birbirimizi sevelim. Göreceksiniz her şey çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.  


İlginizi Çekebilir

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır