Milli Eğitim Bakanlığından Adıyaman’da ki öğrencilere Yardımcı Kaynak Kitap Desteği

Millî Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığından Adıyaman’da ki öğrencilere Yardımcı Kaynak Kitap Desteği
EĞİTİM 23.12.2021 15:52:00 134 0

Millî Eğitim Bakanlığı tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere kaynak çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.

Karar çerçevesinde her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketinin ilki Bakanlığın "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" üzerinden Ekim ayında erişime açıldı. İlkokul 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa, tüm öğrencilerin uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için her ay kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlanmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak erişilecek kaynak paketleri ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılı olarak da İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmeye başlandı. İlkokul 2'nci sınıftan 12'nci sınıftaki öğrencilere kadar dağıtılacak kitaplar Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaşmaya başladı.

Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen ilimizde de dağıtımı yapılan yardımcı kaynak kitapların dağıtımına eşlik ederek Kâhta Yapraklı İlkokulu, Körgüden İlkokulu, Bostanlı İlk/Ortaokulu ve Titan İlkokulunda yardımcı kaynak dağıtımına katıldı.

Hazırlanan yardımcı kaynakların öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve öğrenme süreçlerine katkı sağlaması amacıyla önemli olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, “Bakanlığımız Hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldı. Bu doğrultuda tüm ülkedeki öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunulmak üzere hazırlanan dokümanlar basılı olarak da öğrencilerimize ücretsiz şekilde ulaştırılmaya başlandı. İlimize gönderilen yardımcı kaynak kitaplar da öğrencilerimize dağıtılmaya başlandı. Bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.


İlginizi Çekebilir

Mehmet Demir,“Öğretmenlik Meslek Kanunu ayrıştırıcı değil kapsayıcı olmalıdır”

"Benim Şehrim Benim Üniversitem" Adlı Projenin Kapanış Töreni Düzenlendi

SADÂ Kültür, Sanat ve Edebiyat Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi!

Öğrenciler sonuç yerine süreç odaklı takip edilecek

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Adıyaman Üniversitesine Erdemoğlu Ailesinden Dört Yeni Eser

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN BİR TAKIM AÇILIŞLAR İÇİN ADIYAMAN'DA

Hakkari’de Çocuklara Çevre Bilinci Aşılanıyor: Belediyeden Eğitim Programı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı ve Erdemoğlu Ailesi Tarafından Gerçekleştirilen Yatırımların Açılış Törenine Katıldı.

Rektör Keleş, Tıp Fakültesi 1. Dönem Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ 54. ANAOKULUNU 23 EYLÜL’DE ADIYAMAN KAHTA’DA AÇIYOR.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Sıralamasında Üç Öğretim Üyesi Yer Aldı

Rektör Keleş'den Öğrenci ve Aile Kaynaşması

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş Öğle Yemeğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş Öğrencileri Karanfille Karşıladı