MSB'den Yunanistan mesajı: Amaç olumlu havanın devam etmesi

Mili Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan ile yapılan görüşmelerde amacın olumlu havanın devam etmesi olduğunu duyurdu.

MSB
GÜNDEM 7.12.2023 13:19:00 70 0

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunanistan ile yapılan Güven Artırıcı Önlemler toplantılarının iki ülke arasındaki pozitif atmosferi destekleyen faaliyetler olduğunu söyledi. Kaynaklar, “Bunlar karşılıklı ziyaretler, karşılıklı spor faaliyetleri karşılıklı liman ziyaretleri gibi olumlu havayı destekleyen hususlardan oluşmaktadır. Son yapılan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nda Güven Artırıcı Önlemlerin uygulanmasını kolaylaştırmak için bir İletişim Noktası Mekanizması kurulması kararlaştırıldı. Bir sonraki toplantı da Yunanistan ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Daha önce açıklanan 29 maddelik Güven Arttırıcı önlemlerin bir kısmı üzerinde görüşmeler yapıldı, ilerlemeler sağlandı. Pozitif atmosferi geliştirmeye yönelik çalışmalara devam ediliyor. Her iki taraf da olumlu atmosferin bozulmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor” dedi.

Öte yandan yapılan açıklamada, 'Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada etkisiz hale getirilen 56 terörist ile birlikte, bu yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 32'ye ulaşmıştır. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 PKK'lı terörist Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Böylelikle yılbaşından bu yana teslim olan terörist sayısı 119'a ulaşmıştır.' bilgisi paylaşıldı.

Kaynak Türkgün


İlginizi Çekebilir

Emek ve Demokrasi Platformu'ndan 'Madımak' tepkisi - Videolu Haber

Adıyamanlılar Milli Takım için tek yürek oldu

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!