Muhtarlar Federasyonu Başkanı Taş'tan çarpıcı açıklamalar: 'Adıyaman Sahipsiz Değil'

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, düzenlediği basın toplantısında 6 Şubat depreminden bu yana geçen yaklaşık 18 aylık sürede Adıyaman'ın sorunlarına dikkat çekti.

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Taş
GÜNDEM 11.06.2024 15:19:54 40 0

Başkan Taş, muhtarlar olarak şehrin yeniden ayağa kaldırılması için büyük çaba sarf ettiklerini, ancak çözülemeyen pek çok sorunla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Eğitim ve Sağlıkta Büyük Sorunlar

Başkan Taş, eğitim ve sağlık alanında ciddi sorunların yaşandığını vurguladı. KPSS sınavında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Taş, öğrencilerin taşımada sorunlar yaşadığını ve milli eğitim müdürlüğünden yeterli destek alamadıklarını ifade etti. Ayrıca, işine son verilen yaklaşık 9 bin TYP çalışanın işsizlik ve ailevi sorunlarının yetkililerce göz ardı edildiğini söyledi.

Sağlıksız Koşullar ve Enkaz Sorunu

Taş, şehirde vatandaşların sağlığıyla oynayan esnaflar olduğunu ve bu konuda açıklama yapan yetkili bulunmadığını belirtti. Enkazların hâlâ kaldırılmadığını ve toz, dumandan dolayı halkın sağlığının tehlikede olduğunu ifade eden Taş, hastanelerin tıklım tıklım dolu olduğunu ve çözüm bulunamadığını dile getirdi.

Göç ve Konut Sorunları

Deprem sonrası Adıyaman'dan ciddi anlamda göç yaşandığını ve geri dönen vatandaşların konut bulamadığını söyleyen Taş, kiraların fahiş seviyelere ulaştığını belirtti. Bu konuda yetkililerin bir çözüm üretmediğini ifade etti.

Yerel Yönetimlere ve Siyasetçilere Eleştiriler

Başkan Taş, Adıyaman'da esnafın dertli olduğunu, STK ve oda başkanlarının etkisiz kaldığını belirtti. Kent konseyi ve siyasetçilerin sadece görsel paylaşım yaptıklarını, somut adımlar atmadıklarını söyledi. Meclis üyeleri ve kurum müdürlerinin konuya hakim olmadığını ve milletvekillerinin sadece bayramdan bayrama veya seçim zamanı görüldüğünü ifade etti.

"Bu Memleket Sahipsiz Değil"

Başkan Taş, Adıyaman'ın sorunlarının halının altına süpürülemeyeceğini vurguladı. "Bu memleket hayali tiyatro olanların, eş, dost, akraba, ahbap çavuş ilişkileri ile tatmin yeri değildir" diyen Taş, Adıyaman Muhtarlar Federasyonu olarak şehrin tüm temel sorunlarının takipçisi olacaklarını belirtti. Taş, Cumhurbaşkanı'nın ve mahallelerin sancak beyleri olan kahraman muhtarların Adıyaman'ın sahibi olduğunu ifade etti. Adıyaman Muhtarlar Federasyonu olarak şehrin sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirten Taş, Adıyaman'ın asla sahipsiz olmadığını vurguladı.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

İTÜ Vefa Takımı TBMM'de

Emine Erdoğan 'Gönül Elçileri' ile buluştu

Adıyaman Belediyesinden milli maç için dev organizasyon

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Beştepe'de

Kabine yeni bakanlarla toplandı

Büyükşehir Belediyesi, muhtar buluşmalarını sürdürüyor

Pandemi döneminin önemli ismiydi... Ayrı ayrı teşekkür etti

Bakan Kurum: Söz veriyoruz...

İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' çıkışı!

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Yenişehirlilere, ‘kamu malına sahip çıkın’ çağrısı

Murat Kurum yeniden makamda

Suriyelilere vergi muafiyeti iddiası dezenformasyon!

Bakan Yerlikaya açıkladı... Provokatif eylemlere 474 gözaltı!

Kahta'ya yeni kaymakam atandı