Musluklardan Akan Sular Ölüm Saçıyor

Adıyaman’da depremlerde evlerini kaybeden vatandaşlar için Vartana bölgesinde kurulan prefabrikler evlerin musluklarında su yerinde bakteri, kurtçuk ve mikroplar akmakta.

Musluklardan Akan Sular Ölüm Saçıyor
SAĞLIK 18.09.2023 13:16:00 122 0

Vartana Geçici Prefabriklerde Sulardan Kurt Akıyor

Depremlerin ardından insanların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için Vartana prefabrik evleri kuruldu. Prefabrikte yaşayan vatandaşlar, gün içerisinde sularının kurtlu olduğunu fark ederek sağlıkları konusunda endişeye kapıldı. Yetkililere durumu bildirdiklerini ve çözüm beklediklerinin dile getiren vatandaşlar çocuklarının duş aldıktan sonra kaşınmaya ve kafalarında yaraların çıktığını belirtti. Vatandaşlar sağlıklarının tehlikede olduğunu bazen de bu suyu içtiklerini belirtti. Depremden kurtulduklarını ama bu tür olaylar ile sağlıklarından ve canlarından olmak istemediklerini belirterek yetkililerin bir an önce harekete geçerek bu sorunu gidermeleri gerektiğinin de altını çizdiler.

Su Sıkıntısı Çözüldü Derken Şimdi İse Kurt Çıktı

Sorunlar sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Gün içerisinde hiç kimsenin duyduklarına ve hele de gördüklerine bir türlü inanamadığı olaylar Adıyaman’da gerçekleşmeye devam ediyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’da su sıkıntısı yaşanmış özellikle Vartana Geçici barınma yerinde suların bir türlü gelmediğiyle ilgili şikayetler herkesin gündemindeydi. Sondaj vurularak Vartana’daki su sıkıntısı çözülmüş vatandaşlar 21. Yüzyılda suya kavuşmuştu. Yeni ve zorlu bir hayata başlamanın umudu içerisine giren Vartana’da yaşayan yaklaşık 10 bin vatandaş suyun az gelmesi ile musluğun tıkandığını zannedip perlatörü temizlemek istedi. Ama gördüklerine inanamadılar. Suyun perlatörsüz açtıklarında da aynı sorunla karşılaşınca biz günlerdir bu suyu mu kullanıyorduk diye sağlıklarından endişe etmeye başladılar. Çeşmeden akan suyun içerisinde kurtların aktığı hele de kurtların hala canlı olduğunu gördüler. Aralarında ameliyatlı olup yaralarından enfeksiyon kapacağı endişesi yaşayan vatandaşlar ve küçük çocuklarının bilmeden musluktan akan suyu içebileceğini düşündükçe yetkililerin hızlı bir şekilde bu sağlıksız sudan kendilerini kurtarmalarını istiyorlar.

Vartana prefabrik evlerde yaşayan Adnan Çetintaş, “Adıyaman merkeze bağlı geçici yaşam alanı olarak bilinen Vartana’da yaşıyoruz. Eşim mutfaktaki suyun az olduğunu görünce başlığını çıkartmış. Çıkarınca olduğu gibi kurtçuklar dökülmeye başlamış. Diğer muslukların başlıklarını çıkardık onlarda da aynı şekilde kurtlar çıkmaya başladı. Komşulara sorduk onların da sularından kurt geliyor. Suların kurtlu olduğuna dair videolarını da çektik. Şikayetlerimiz oluyor şimdi su bu şekilde çıktı kullanamayız hazır su dağıtıyorlar çok uzak olduğu için gidip alamayanlar oluyor. Muhtarlıkların dağıttığı gibi suyu dağıtabilirler. Burada sıkıntımız çok” şeklinde konuştu.

Vartana’da yaşayan bir diğer vatandaş ise, “Sabah su az akıyordu geçen gün olduğu gibi toz biriktiğini zannettim. Başlığı açmamla birlikte top şeklinde kurtlar düştü. Eşimle birlikte diğer musluklara ve komşuların musluklarına baktığımızda aynı şekilde top şeklinde kurtların biriktiğini gördük. Sıcak su bölümünü açtığımız zaman onlar öldüğü için daha çok su açıyordu. Yetkililere de bildirdik müdahale etmelerini bekliyoruz. Küçük kızımın banyo yaptıktan sonra başında kaşınmalar ve kızarıklıklar oldu. Ben yine kene gelmiştir diye düşündüm. Birkaç komşumuzun çocuklarında da banyo yaptıktan sonra kaşınma olmuş. Birkaç gün önce yine açtığımda kurt vardı bende tavandan düşmüştür olabilir dedim. Yaklaşık 15 gündür demek ki sularımızı bu şekilde kullanıyoruz” dedi.

Haber: Gözde TV Emine Tütün


Anahtar Kelimeler: Musluklardan Sular Saçıyor

İlginizi Çekebilir

Dr. Börta: Sıcak havalarda yaşlı bireyler ve çocuklar risk altındadır

Havuz ve deniz keyfine gölge düşmesin!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Karakuş, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Çocukların gözlerini güneşten koruyun

Sıcak hava kalp krizi sebebi

Omuriliğine yerleştirilen pil sayesinde sağlığına kavuştu

Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor

Astım ve KOAH hastaları klima kullanırken dikkat etmeli

Vali Varol, Başhekim Doç.Dr. Mehmet Şirik'i ziyaret etti

Vali Varol, yaralı askeri ziyaret etti

SANKO Üniversitesi Hastanesi diyetisyen kadrosunu genişletiyor

Dr. Ocakçı: Kan vermek can vermektir

Erkeklerde yeni moda gıdı estetği

Şanlıurfa’da bir ilk