Mustafa Işıldak artan intiharlara dikkat çekti

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Işıldak, artan intiharlara ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.

Mustafa Işıldak artan intiharlara dikkat çekti
GÜNDEM 8.06.2024 17:05:17 61 0

Işıldak, ülkemizdeki intihar oranlarına vurgu yaparak, illerin nüfus oranına göre Adıyaman’ın ilk sıralarda yer aldığını ve bu oranların 6 Şubat 2023’teki depremlerden sonra arttığını belirtti.

"Deprem Sonrası Artan İntiharlar"

Mustafa Işıldak, basında ve halk arasında yayılan bilgilere dayanarak, deprem sonrası intihar oranlarının yükseldiğini vurguladı. Son olarak, Karapınar Mahallesi'nde ikamet eden ve depremde enkaz altında kalan komşularının kurtarılması, barındırılması, yaralarının sarılması ve ceset teşhis işlemleri gibi gönüllü çalışmalarda bulunan 50 yaşlarındaki F.C.’un, yaşadığı acılara daha fazla dayanamayarak 15 Mayıs 2024 tarihinde intihar ettiğini bildirdi.

"Psikolojik Destek ve Önleyici Tedbirler"

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün, merhumenin ailesine psikolojik destek sağladığını belirten Işıldak, bu duyarlılıklarından dolayı İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Işıldak, intiharların nedeninin psikolojik olmaktan ziyade sosyolojik olduğuna dikkat çekerek, intihara meyilli bireylerin ilgili kurumlara bildirilmesinin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

"Çağrı ve İşbirliği"

Mustafa Işıldak, toplumun bilinçlendirilmesi ve intihar vakalarının önlenmesi amacıyla Adıyaman Belediye Başkanlığı, Üniversite Rektörlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Süryani Kadim Metropolitliği ve Alevi Kültür Derneği gibi paydaş kuruluşları koordineli olarak etkili kampanyalar başlatmaya davet etti. Bu kuruluşların işbirliği ile intihara meyilli bireylere yönelik farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

KKK'da Uzman Erbaş başvuruları bugün sona eriyor

İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli