Nijeryalı Ruth'un Gaziantep mutfağı aşkı

Nijeryalı Ruth'un Gaziantep mutfağı aşkı

Nijeryalı Ruth
GÜNDEM 1.05.2022 14:26:54 102 0

Türkiye’ye geldiği günden itibaren Türk ve Gaziantep mutfağına büyük ilgi duyan 25 yaşındaki Abosede Ruth, Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçerek MUSEM’in kapısını çaldı. Yaklaşık 4 aydır Türk ve dünya mutfağına ait lezzetleri öğrenen Ruth, merkezde 8 ay eğitim, 8 ay da staj yapacak.

GAZİANTEP (İGFA) - Eğitim için Türkiye’ye gelen ve tadına baktığı Türk yemekleri sonrasında kendisini aşçılık alanında geliştirmeye karar veren Nijeryalı Abosede Ruth, mesleki eğitim için gastronominin başkenti Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) yaklaşık 4 aydır (MUSEM) eğitim alıyor.

MUSEM ziyaretinde Nijeryalı kursiyer Ruth ile bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ruth’un mesleği öğrenmek için en doğru şehirde ve merkezde olduğunu söyledi.

Gaziantep’in UNESCO'nun gastronomi dalında "yaratıcı şehirler" ağına dahil ettiği Türkiye'deki ilk kent olduğunu hatırlatan Şahin, dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını MUSEM aracılığıyla akademik düzeye dönüştürdüklerini dile getirerek, "MUSEM’de geleceğin şeflerini yetiştiriyoruz. Nijeryalı kızımız da burada eğitim alıyor. Ona bizim mutfağımızı öğretiyoruz. Çok mutlu, çok hızlı öğreniyor. Akademinin neşe kaynağı. Çok hızlı bir şekilde ortama adapte oldu. Ruth, arkadaşlarına tam bir kardeş, öğretmenleri için de çok iyi bir öğrenci" dedi.

GAZİANTEP’İN LEZZETLERİNİ DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYOR

MUSEM’de aldığı eğitimlerle şeflerini kendisine hayran bırakan Ruth, çok iyi bir şef olmak istediğini belirterek, “Kanada’da bir restoran açmak istiyorum. Burada öğrendiklerimi orada yapıp satacağım ve Türk yemeklerini tanıtacağım” dedi.

Yaklaşık 4 ay önce üniversite eğitimi için Nijerya’dan gelen Ruth, Türk yemeklerine olan ilgisinin ardından yemek pişirme denemelerine başladığını söyleyerek, “Yemek yapmayı ve tatmayı çok seviyorum. Çok büyük bir şef olmak istiyorum. Kanada'da bir restoran açmak istiyorum. Burada öğrendiklerimi orada yapıp satacağım ve Türk yemeklerini tanıtacağım. Dolma, kebap, makarna, pilav ve patlıcan kebabı en çok bunları yaparken zevk alıyorum. Burası çok güzel, hocalarım ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Hepsi bana çok iyi davranıyorlar. Yemek yaparken çok mutlu oluyorum" diye konuştu.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Ülkü Ocakları Çukurova İlçe Başkanlığı Dualarla Hizmete Açıldı

Kayseri, 2024’te Türkiye’nin En Çok Yatırım Yapan Büyükşehri Oldu

Türkiye'nin en yoksul şehirleri belli oldu

TDV, Adıyaman’da mazlumları sevindirmeye devam ediyor

On binler Galata Köprüsü'ne yürüdü!

279,4 milyon demiryolunu tercih etti

Yüksek enflasyon girdileri artırdı... Perakende sektörü güncellenmeli!

Ankara'da tedavisi süren AK Partili gence Cumhurbaşkanı Erdoğan morali

Kamu sosyal tesis ücretleri 'Resmi'leşti

MHP Lideri Devlet Bahçeli yeni yaşına girdi

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol'un Yeni Yıl Mesajı

ADIYAMAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ FİKRET KELEŞ’TEN YENİ YIL MESAJI

Yeni yılın ilk hava tahmin raporu... İlk günü yurtta yağış beklenmiyor

Doğal gazda yılın ilk tarifesi... Değişikliğe gidilmedi!

MOTAŞ'ın 33 yeni personeli noter huzurunda alındı