Nurettin Fırat ve Afrikalı yetim çocukların tabloları sergilendi

İSTANBUL (PHA) - Ömer KARAKUŞ - Eko Uluslararası Yardım Derneği’nin (EIAO) Kurucusu ve Başkanı Dr. Nurettin Fırat'ın Afrikalı yetim çocuklarla birlikte çektirdiği fotoğraf, İranlı ressam Hamideh Shokri tarafından tabloya dönüştürüldü ve İstanbul'da sergi

Nurettin Fırat ve Afrikalı yetim çocukların tabloları sergilendi
GÜNDEM 31.05.2024 18:15:21 96 0

Tablo, Şüheda Karakuş'un açılışını yaptığı sergide, Taksim'deki bir kültür merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sergiye, Adıyamanlı Dr. Nurettin Fırat ve EIAO üyeleri de katıldı.
Sanat ve Yardımseverlik Buluştu
Dr. Nurettin Fırat, sergi hakkında yaptığı konuşmada, “Bugün burada sanata emek veren değerli insanlarla güzel bir gün geçirdik. Afrikalı yetimlerle tablomu çizip bizi onore eden İranlı ressam Hamideh Shokri’ye çok teşekkür ederim. Bu sergiyi açan Şüheda Karakuş’a saygılarımı sunarım. Ayrıca böylesine anlamlı bir resim sergisine bizi davet ettiği için Şüheda Karakuş’a çok teşekkür ederim. Kültür ve sanata verilen önemden dolayı sanat emekçilerini kutlarım” dedi.
Fırat, Eko Uluslararası Yardım Derneği’nin kuruluşundan bu yana kamplarda ve savaş bölgelerinde insanlara sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, bu tür sanatsal etkinliklerin, yardım çalışmalarının önemini vurguladığını ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladığını ifade etti.
Anlamlı Bir Sergi
Serginin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılım sağlayanlara teşekkür eden Dr. Nurettin Fırat, “Bu güzel günde bizi yalnız bırakmayan Eko Uluslararası Yardım Derneği'nin (EIAO) üyesi olan gazeteci Ömer Karakuş’a teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Serginin Detayları
Tabloda, Dr. Nurettin Fırat’ın Afrikalı yetim çocuklarla birlikte çekilen fotoğrafı yer aldı. "Enternasyonal" adıyla da tanınan Dr. Fırat ve Afrikalı çocukların yer aldığı bu tabloyla birlikte uluslararası yardım çalışmalarına katkıda bulunanların onure edilmesi amaçlandı. Sergi, sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Mersin'de eğlenceye mola yok

Valilik, 'Yoruma dayalı spekülatif haber' diyerek uyardı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

KKK'da Uzman Erbaş başvuruları bugün sona eriyor

İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli