Öğretmen eğitiminde yüzde 213'lük artış

Öğretmen eğitiminde yüzde 213'lük artış

Öğretmen eğitiminde yüzde 213
EĞİTİM 25.04.2022 10:47:00 53 0

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek olmak amacıyla 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) başlatılan seferberlik kapsamında, yılın ilk 4 ayında öğretmen eğitiminde yüzde 213'lük artış oldu.

ANKARA (İGFA) - MEB tarafından düzenlenen mesleki gelişim eğitimlerinde 2021 yılının ilk dört ayında öğretmen başına 22 saatlik eğitim düşerken 2022 yılının ilk üç ayında bu sayı, yüzde 73 artarak 38 saate yükseldi.

11-15 Nisan 2022 tarihleri arasındaki ara tatilde ÖBA üzerinden uzaktan eğitimle sunulan mesleki çalışmalara ise 1 milyon 404 bin 338 öğretmen katıldı.

Eğitime katılan öğretmenlerin yüzde 54'ü öğretmenlik genel alan bilgisi kapsamında eğitim alırken bunu yüzde 23 ile kişisel gelişim ve yüzde 13 ile öğretmenlik özel alan bilgisi kapsamında düzenlenen eğitimler takip etti.

Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu dönem odaklandığımız temel konuların başında öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi yer almaktadır. Bu kapsamda çok boyutlu adım atıyoruz ve bu adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyuyoruz. 2021 yılında düzenlediğimiz eğitimlere katılan öğretmen sayımız, 2020 yılına göre yüzde 163 artarak yaklaşık 2,9 milyona ulaşmış ve böylece son on yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaşmıştık. 2022 yılında öğretmenlerimizin uzaktan eğitimde eğitim seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduk ve bu dijital platformu ilk kez, 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde kullanmaya başladık. Öğretmenlerimizin eğitim seçeneklerini artırdığımızda öğretmenlerimizin eğitim taleplerinin arttığını görüyoruz. Bu talep artışı, rakamlara da yansıyor. Örneğin 2021 yılının ilk dört ayında eğitimlere 780 bin 482 öğretmen katılmışken bu sayı, 2022 yılının ilk dört ayında %213'lük artışla 2 milyon 439 bin 223'e yükseldi. Bu artış, öğretmen başına düşen ortalama eğitim saatinin de yükselmesini sağladı. 2022 yılı sonuna kadar öğretmen başına ortalama eğitim saatinin en az 120 olmasını hedefliyoruz. Eğitim seçenekleri arttıkça bu sayının çok daha yükseleceğine inanıyorum" diye konuştu.

İLK KEZ OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMI UYGULANIYOR

2022 yılında en önemli değişikliğin okul temelli mesleki gelişim programı olduğunu belirten Özer, şunları söyledi: "Artık okullarımız ihtiyaç duydukları eğitimleri kendileri belirliyor ve biz de gerekli bütçeyi okullarımıza gönderiyoruz. Bu program ilk kez uygulanıyor. 2022 yılında öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili tüm eğitim taleplerini bu program ile destekleyebileceğiz. Bunun için kullanacağımız bütçeyi 2021 yılına göre 35 kat artırdık. Bu süreçleri başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."


Anahtar Kelimeler: Öğretmen eğitiminde yüzde ' artış

İlginizi Çekebilir

Mehmet Demir,“Öğretmenlik Meslek Kanunu ayrıştırıcı değil kapsayıcı olmalıdır”

"Benim Şehrim Benim Üniversitem" Adlı Projenin Kapanış Töreni Düzenlendi

SADÂ Kültür, Sanat ve Edebiyat Programı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi!

Öğrenciler sonuç yerine süreç odaklı takip edilecek

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Adıyaman Üniversitesine Erdemoğlu Ailesinden Dört Yeni Eser

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN BİR TAKIM AÇILIŞLAR İÇİN ADIYAMAN'DA

Hakkari’de Çocuklara Çevre Bilinci Aşılanıyor: Belediyeden Eğitim Programı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 26. Besni Eğitim Bayramı ve Erdemoğlu Ailesi Tarafından Gerçekleştirilen Yatırımların Açılış Törenine Katıldı.

Rektör Keleş, Tıp Fakültesi 1. Dönem Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ 54. ANAOKULUNU 23 EYLÜL’DE ADIYAMAN KAHTA’DA AÇIYOR.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Sıralamasında Üç Öğretim Üyesi Yer Aldı

Rektör Keleş'den Öğrenci ve Aile Kaynaşması

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş Öğle Yemeğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş Öğrencileri Karanfille Karşıladı