Okullara Spor, Müzik ve Donatım Desteği

Adıyaman genelinde “Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi” kapsamında okullara spor, müzik ve donatım desteği yapıldı

Okullara Spor, Müzik ve Donatım Desteği
EĞİTİM 10.05.2022 19:33:00 91 0

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak öğrenciler için fırsat eşitliği sağlamak, öğretmenlerin meslekî gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek, okulların fizikî ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattığı “Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi” kapsamında yeni ana sınıflarının açılması, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen ilkokul, anaokulu ve ana sınıflarının iyileştirme kapsamına alınması, iyileştirme kapsamına alınan okul ve sınıfların her türlü bakım, onarım, donatım, teknolojik altyapı ve materyal ihtiyaçlarının karşılanması ile öğretmen ve yönetici eğitimlerinin yapılması çalışmaları devam etmektedir.


Proje kapsamında Adıyaman merkezde bu projeye dâhil edilen ve ihtiyaç talebinde bulunan 25 okula spor malzemesi, 10 okula bilgisayar, yazıcı ve öğretmenler odası donanım malzemeleri ve 1 okula da müzik enstrümanları desteğinde bulunuldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Donatım Deposunda yapılan malzeme teslim törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Fırat, Temel Eğitim Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Faruk Güneş, Donatım Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Abdurrahman Çelik ve okul müdürleri katıldı.


Projenin amacının eğitimin niteliğini geliştirmek olduğunu kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı: “Bakanlığımız okullarımızı yalnız bırakmıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlama amacıyla yürütülen bu proje tüm Türkiye’de belirlenen 10 bin okulda yürütülmektedir. Proje kapsamına alınan okullarımıza donatım malzemelerinin yanı sıra, öğrenci,  öğretmen ve yöneticilere yönelik eğitim çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimize yönelik destek eğitim programları, ilk yardım farkındalık eğitimleri, psikososyal gelişim destek eğitimleri, kültür, sanat ve spor etkinlikleri; yönetici ve öğretmenlerimize yönelik meslekî ve kişisel gelişim eğitimleri devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Okullara Müzik Donatım Desteği

İlginizi Çekebilir

LGS’ye giren öğrencilere rehberlik hizmeti

Kahta'da yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi merkezlerinde yaz okulu başladı: 'Bir Yaz Bin Gelecek' - Videolu Haber

Özdemir’e 'Veda' yemeği düzenlendi

Mahkemeden Emsal Karar: Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Ödenmeli

Adıyaman'da 'TÜGVA Yaz Okulları' başladı

Adıyaman'da 'Yaz Kuran Kursları' açıldı - Videolu Haber

Adıyaman'da 'Eğitim Yılı Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısı' düzenlendi

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Ahmet Yesevi Milletevi üreten kadınların adresi oldu

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

2023-2024 eğitim öğretim yılı değerlendirmesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları toplantısı

GASMEK ile kadınlar hayallerini gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Müdürü Tosun'dan 'Kurban Bayramı' mesajı

Adıyaman Üniversitesi 8. Geleneksel Sağlıklı Yaşam Turnuvası sona erdi