BELEDİYELER

BELEDİYELER Haberleri

Ordulular Adıyaman Sıra Gecesiyle Coştu

Altınordu ve Adıyaman Belediyelerinin Ordu Adıyamanlılar Derneği'yle beraber düzenlediği Adıyaman Sıra Gecesi coşkuyla gerçekleşti.

Ordulular Adıyaman Sıra Gecesiyle Coştu
BELEDİYELER 30.09.2024 19:17:00 14 0

Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tırpan ve Ordu Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen ile çeşitli kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katıldığı gecede binlerce Ordulunun yanı sıra komşu illerden de gelen vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Gecede bir konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tırpan; “Bizim için Ordulularla aynı havayı teneffüs etmek çok önemli. Belki de eğlenceden sonra biraz hüzünleneceğiz ama biz arama kurtarma ekibindeydik. Arkadaşlarımızla beraber insan parçalarını çıkarırken uzattığımızda bir Ordulu elini uzatıp o parçayı alıyordu. Terlediğimizde terimizi silmek için yine bir Ordulunun eli bize uzanıyor ve alnımızdaki teri siliyordu. Bu manada Ordu’yla birlikte olmak, Ordu’yla aynı nefesi almak, aynı havayı teneffüs etmek bizim için gerçekten büyük bir şeref. Bu manada ben Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe'ye sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız. Ama yaşadığımız felakette hep Ordulular yanımızdaydı. Biz bundan sonraki sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde sürekli Ordu’da olacağız. Ordulunun yanında olacağız. Bizi gönüllerinize misafir ettiğiniz için, kabul ettiğiniz için tekrar hepinize sonsuz teşekkür ediyor. Sevgiler ve saygılar sunuyorum.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise; "Hepimizi derinden üzen, 11 kentimizde, yakından hissettiğimiz depremde hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Rabbim hepsinin mekânlarını cennet eylesin. Tabi, türküler bizi biz yapan, bizi buluşturan, bizi birleştiren eserler. Buradaki türkülere hep bir ağızdan eşlik ediyoruz. Hepsinin bir hikâyesi, hepsinin bir anısı var. Tabi Adıyaman, adı üzerinde yaman bir şehrimiz. Aynı zamanda biraz önce çiğ köftesinin tadına baktık. Eli de yaman bir ilimiz. Bundan sonra da Adıyaman'la olan kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz hep daim olacak.

Sadece Adıyaman değil, ülkemizde hep beraber, hepimiz aynı kilimin deseniyiz. Bu güzel coğrafyada, gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde, Türkiye'de birlikte, omuz omuza yaşamanın hep beraber keyfini yaşamaya devam edeceğiz. Ben başta Ordu'daki Adıyamanlar Dernek Başkanımız Mustafa abimiz olmak üzere çok çok teşekkür ediyorum. Kocaman bir alkışı hak ediyorlar. Tabi Adıyaman bizim için de çok özel ve güzel bir il. Bu yerel seçimin number one'ı. Sıfır iki ama bu zamanın sıfır biri, number one'ı.. Adıyaman Belediyemize, başta Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere olmak üzere Belediye Başkan Yardımcı'mıza çok çok teşekkür ediyorum. Tabi bizi türküleriyle, eserleriyle, mest eden, bu akşam bizi Adıyaman'dan alıp, Elazığ, Elazığ'dan alıp Gaziantep'e, Hatay'a, Türkiye'nin dört bir yanına, Sivas'a, her yerine götüren üstatlarımıza, Harfanemize, hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ordu Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen de; "Esasen bir konuşma yapmayı planlamıyordum. Başkanım konuşma yapmamı istedi. Ben de kendimi tutamayıp bir şeyler söyleyeceğim. Evet, hüzünlü, bir şey, duyguları ifade etmek çok zor. Onu yaşamaktan daha da zor. 6 Şubat depremini ben ve bütün yakınlarım, eşim, bütün ailem, bütün çevremle birlikte Adıyaman'da yaşadık. Gözyaşları içerisinde geçirdiğimiz o günler ve haftalarda Sayın Başkanımın ifade ettiği bir şey var. Ben Adıyaman'a gittiğimde emin olun, size bütün samimiyetimle temin ediyorum; Her sokakta, her mahallede, her ev, her enkazda bir Ordulu vardı. 10 yıldır bu şehirde hizmet veriyorum. Kendim bu felaketi yaşadığım dönemde buradaki devlet protokolünde, tanıdığım Ordulu güzel insanlara benim varsa bir hakkım helal olsun dedim. Lütfen siz de helal edin. Bu güzel insanların yetiştiği coğrafyayı, o uzattıkları eli tutan insanlara göstermeyi sağladığı için Sayın Başkan'ıma teşekkür ediyorum" dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe'nin de halay çektiği geceyi izleyenler Şef Mustafa Çiftçi'nin yönetimindeki Adıyaman Harfane Ekibi ve Ses Sanatçısı Mahmut Karadağ'ın türküleriyle yaklaşık 3 saat boyunca oynadı.

Adıyaman Yöresel ve El Sanatı Ürünlerinin de sergilendiği gecede tüm konuklara Adıyamanlı Çiğ Köfte Üreticisi Resume firması tarafından çiğ köfte ikram edildi.

HABER: Mehmet Emin Danış / ORDU


Anahtar Kelimeler: Ordulular Adıyaman Gecesiyle Coştu

İlginizi Çekebilir

ADIYAMAN BELEDİYESİ İTFAİYESİ'NDEN NEFES KESEN TATBİKAT

Adıyaman Belediyesi araç filosunu güçlendirdi: 12 yeni araç hizmete girdi

Türmüz yolunda sona gelindi... Adıyaman adeta gerdanlık taktı

Fortuna için geri sayım başladı: Başkan Tutdere, incelemelerde bulundu

Ordulular Adıyaman Sıra Gecesiyle Coştu

Ordu’da unutulmaz Adıyaman gecesi

İTALYAN RESSAMLAR ADIYAMAN’DA

Pazar Belediyesi'ne Çevre Kirliliği Nedeniyle 1.3 Milyon Lira Ceza

CHP’li Belediye Balıkesir'de Sınıfta mı Kaldı? Su Sorunları ve Tepkiler Artıyor

Başkan Tutdere akademisyenlerle istişare toplantısı gerçekleştirdi

Kardeş şehir Edirne'den Adıyaman'a dost eli

KİGDER’den Adıyaman’a depremzede kadınlar için destek ziyareti

ADIYAMAN’DA İKİNCİ ANAOKULUNU AÇAN GÜLBEN ERGEN HEM ADIYAMAN HEM NARİN İÇİN ANAOKULU SÖZÜ VERDİ

Gülben Ergen’den Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’ye övgü: “Gördüğüm En Değerli Belediye Başkanı”

Montana Belediyesi heyeti Başkan Tutdere’yi ziyaret etti