Örnek yerel yönetim uygulaması... Avcılar ile Karşıyaka'dan deprem protokolü

Örnek yerel yönetim uygulaması... Avcılar ile Karşıyaka'dan deprem protokolü

Örnek yerel yönetim uygulaması... Avcılar ile Karşıyaka
GÜNDEM 23.02.2023 19:02:36 104 0

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası dayanışmanın ne denli kıymetli ve etkili olduğu bir kere daha ortaya çıkıyor, dayanışma ruhu daha da büyüyor.

İSTANBUL (İGFA) - Afet bölgelerinde seferber olan İstanbul’un Avcılar Belediyesi ve İzmir’in Karşıyaka Belediyesi, olası afetlere karşı göreve ilk geldiklerinden bu yana gerçek sorunlar karşısında geliştirmekte oldukları gerçekçi önlemlere bir yenisini ekledi.

İki yerel yönetim, aralarındaki dayanışma ruhunu arttırarak, “Ortak Afet Yönetimi Hizmet Protokolü” imzaladı.

Saran Group ise iki belediyenin meclislerinde alınan kararın yaşama geçirilmesinde önemli bir destekçi ve paydaş oldu.

İstanbul Avcılar Belediyesi, İzmir Karşıyaka Belediyesi ve Saran Group arasında yapılan Deprem Halinde Yardım Taahhütnamesiyle “Afet Yönetimi Hizmet Protokolü”; Avcılar ve Karşıyaka ilçelerinde meydana gelebilecek depremler öncesinde ve deprem olduktan sonraki süreçte, depreme maruz kalan ilçedeki afet yönetimi ve koordinasyon çalışmalarına katılmak üzere deprem olmayan ilçe belediye başkanı ve ilgili yöneticilerinin deprem bölgesine en kısa sürede intikallerini içeriyor.

“AFETE MARUZ KALANLAR, AFETİ ASLA YÖNETEMEZLER”                    

Yapılan protokolle ilgili bilgilendirme yapan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, deprem duyarlılığının kendileri için en önemli mesele olduğunu belirterek, bununla ilgili çok etkili çalışmalar yaptıklarını, afete maruz kalanların afeti yönetemeyeceklerini söyledi.

Araştırmalar sonucunda Karşıyaka Belediyesi ile koordine olmaya karar verdiklerini belirten Başkan Hançerli, "Aynı fay hattında değiliz. Yapısı bize benziyor. Deniz ulaşımı var, tsunami riski iki ilçemizde de var. Birçok ortak noktamız bulunan Karşıyaka Belediyesi ile karşılıklı anlaşma yaptık. O bölgede deprem olması halinde Karşıyaka'daki afet sürecini biz, bizde deprem olması durumunda da onlar bizim afet sürecimizi yönetecek. Bu desteğin ihtiyaç noktasına zamanında ulaşabilmesi için en sağlıklı yolun helikopter ulaşımı olduğuna karar verdik. Saran Group bizim bu ulaşımın ihtiyacımızın karşılanmasında lojistiğini üstlenen taraf bizlere kıymetli bir katkı sağladı. Çok teşekkür ediyoruz. Son depremler bir kez daha gösterdi ki deprem bizim en önemli meselemiz. Afet öncesi çalışmalarımız devam ederken afet olması durumunda da hazırlıklı olmamız gerekiyor." diye konuştu.

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran da, projenin afet eylem planlarını sürdürülebilir kılması açısından örnek bir dayanışma ve yönetim modeli teşkil ettiğini belirterek, "Biz de böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

İstanbul'da toplu taşıma zammı reddedildi! Zam oranı yeniden incelenecek

Konya Selçuklu'da 'temiz çevre' bilinci

MEB'den 'Teknoloji Yolculuğu'

Batman'da ilkokul öğrencilerine değerler eğitimi

Marmara Denizi için Kocaeli, İstanbul’da ses getirdi

Kocaeli İtfaiyesi'nden 11 bin 980 olaya müdahale

Yılın ilk 'Kabine'si toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız

SGK'ya yönelik düzenlemeler bu hafta TBMM'de

Balon balığıyla mücadele sürüyor

Başkan Dişkaya, "Adıyaman Basını Enkazın Altında Kaldı"

Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nda son durum... Yüzde 90 aşıldı!

Yeşil ve gri pasaport iddiaları dezenformasyon!

Tanju Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'in azmi ile çalışmaya devam