Orta Doğu'da ateş çemberi yayılıyor, petrol tankerinden Amerikan üssü vuruldu!

İsrail'de isyan başlatan rehine yakınlarına savaş kabinesi alelacele randevu verdi, Kızıldeniz'de müttefikleriyle birlikte bir deniz görev gücü kurduğunu duyuran ABD ise Suriye'nin kuzeyinde sürpriz bir saldırıya hedef oldu.

Orta Doğu
DÜNYA 5.12.2023 12:04:00 61 0

Bir haftalık geçici ateşkes dışında her gün yüzlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği savaşta, iki ay bugün doldu. 

İRAN: ABD ORDUSUNA KARŞI HİÇBİR SALDIRIDA YER ALMADIK

Yarı resmi Tasnim haber ajansına konuşan İran'ın Birleşmiş Milletler temsilcisi Emir Sayid İravani, Tahran yönetiminin ABD ordusunu hedef alan hiçbir faaliyet ya da saldırıya dahil olmadığını söyledi.Washington, Kızıldeniz'de hafta sonu ticari gemileri vuran balistik füzelerden İran'ı sorumlu tutuyor. İsrail'e savaş açan İran destekli Husiler, son haftalarda Kızıldeniz ile Umman Denizi arasındaki Babülmendep Boğazı'ndan geçen İsrail kargo gemilerini hedef alıyor. Yemen'in batısını kontrol eden Husiler, bir gemiye el koydu ve çok sayıda gemiye de füzeler ya da kamikaze dronelarla saldırdı. Hafta sonu üç ayrı geminin vurulduğu saldırıda yardım çağrısına yanıt veren ABD savaş gemisi USS Carney, Husilerin gönderdiği üç kamikaze insansız hava aracını düşürdü.

PETROL TANKERİNDEN FÜZE ÇIKTI

İsrail'in Gazze'yi karadan işgaline dönüşen savaşta iki ay doldu, çatışmalar Filistin topraklarının yanı sıra Orta Doğu'daki dört ülkeye daha sıçramış durumda. Lübnan'da Hizbullah ve İsrail ordusu çatışıyor, Yemen'deki Husiler İsrail'e savaş açtı.

Savaşın başından itibaren İsrail'in yanında saf tutan, uçak gemilerini Orta Doğu'ya gönderen ABD ise, Irak ve Suriye'de saldırıya uğruyor. İran destekli gruplar Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerine geride kalan 60 günde onlarca kez saldırdı.ABD ordusu saldırılara İran destekli milislerin tesislerini savaş uçaklarıyla bombalayarak misillemede bulundu.

Irak'ta kaydedilen bir video ve peşinden yayınlanan fotoğraflar ise, Amerikan üssünün Pazartesi günü bir petrol tankeri tarafından vurulduğunu ortaya koydu.

ABD'nin Orta Doğu'daki operasyonlarını yöneten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak topraklarından Suriye'deki Rumeylan üssüne düzenlenen saldırının detaylarını paylaştı.

CENTCOM'un X hesabından paylaştığı mesaja göre, füze fırlatma rampası gizlenen bir petrol tankeri Suriye'nin kuzeyindeki ABD üssüne arka arkaya ateş açtı. Öğleden sonra 14.15 sularında gerçekleşen saldırıda Irak'ta üretilen 122 milimetrelik roketler kullanıldı.Irak'ta kaydedilen bir video ve peşinden yayınlanan fotoğraflar ise, Amerikan üssünün Pazartesi günü bir petrol tankeri tarafından vurulduğunu ortaya koydu.

ABD'nin Orta Doğu'daki operasyonlarını yöneten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak topraklarından Suriye'deki Rumeylan üssüne düzenlenen saldırının detaylarını paylaştı.

CENTCOM'un X hesabından paylaştığı mesaja göre, füze fırlatma rampası gizlenen bir petrol tankeri Suriye'nin kuzeyindeki ABD üssüne arka arkaya ateş açtı. Öğleden sonra 14.15 sularında gerçekleşen saldırıda Irak'ta üretilen 122 milimetrelik roketler kullanıldı.

Kaynak Türkgün 


İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lukaşenko ile buluştu

Astana'da üçlü toplantı

Teröristler şimdi de köylerdeki depoları patlatıyor!

Türkiye ve Suriye’deki eylemlerin sonuçları ne olur?

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu'ndan kıtlık uyarısı

Erdoğan-Putin'le görüştü... Erdoğan'dan Putin'e Türkiye daveti

Can Dizdar Kanada Büyükelçisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gitti... Gözler Erdoğan-Putin görüşmesinde

ABD seçimlerini hangi aday önde götürüyor?

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi Resmi Gazete'de

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar