Oslo Büyükelçisi Fazlı Corman ressam Cevdet Kocaman’ın Stavanger’deki sergisini ziyaret etti

Norveç’teki korona kısıtlamaları nedeniyle sergiye Türkiye’den gidemeyen ressam Kocaman, Büyükelçi Corman ve kentteki Türk derneklerinin ziyaretlerinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Oslo Büyükelçisi Fazlı Corman ressam Cevdet Kocaman’ın Stavanger’deki sergisini ziyaret etti
KÜLTÜR - SANAT 17.01.2022 22:44:00 155 0

Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Fazli Corman ressam aslen Uzunköprülü olan ve bir dönem Kültür Bakanlığı danışmanlığı da yapan Cevdet Kocaman’ın Stavanger Galeri Amare’de açılan resim sergisini Stavanger Türk derneklerinin temsilcileriyle birlikte ziyaret etti.

Erdoğan DEMİR

KEŞAN/UHA- Norveç’teki korona kısıtlamaları nedeniyle sergiye Türkiye’den gidemeyen ressam Kocaman, Büyükelçi Corman ve kentteki Türk derneklerinin ziyaretlerinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Güneş ve Sis” adı altında gerçekleşen yılın ilk kış sergisine ev sahipliği yapan Galleri Amare’de Kocaman’ın çeşitli boylardaki 50’ye yakın tablosu sergileniyor. Sergi 5 Şubat 2022 tarihine kadfar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 Büyükelçi’den Stavanger Belediye Başkanına ziyaret

Büyükelçi Corman Stavanger kentine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Stavanger Belediye Başkanı Kari Nessa Nordtun’u da ziyaret ederek Stavanger’deki Türk toplumunun meselelerini de ele aldı. Büyükelçi Çorman’a ziyaret esnasında Stavanger Türk Kültür Derneği Başkanı Hilal Erdoğmuş Kocagüzel de eşlik etti.

Ressam Cevdet Kocaman’ın resimleri İskandinavya’da sergilenmeye devam ediyor. Kocaman’ın tabloları bu kez 13 Ocak’ta Norveç’in Stavanger kentindeki Galleri Amare’de sanatseverlerle buluşuyor. Sergi 6 Şubat’a kadar sürecek.

Norveç’in Stavanger kentindeki Galleri Amare, 2022 yılının ilk sergisini ressam Cevdet Kocaman’ın eserlerine ayırıyor. “Güneş ve Sis” adlı yılın ilk kış sergisine ev sahipliği yapan Galleri Amare’de Kocaman’ın çeşitli boylardaki 50’ye yakın tablosu sergilenecek.

Uzun yıllar Danimarka’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye yerleşen ve bir dönem Kopenhag Kültür Ataşeliği de yapan ressam Cevdet Kocaman’ın tabloları “Güneş ve Sis” adıyla 13 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Norveç’in Stavanger kentindeki Galleri Amare’de sergileniyor.

Türkiye’nin Oslo Büyükelçiliği, sergi nedeniyle Cevdet Kocaman’a bir tebrik mesajı gönderdi. Mesajda, sergi hakkındaki gerekli bilgilendirmenin Stavanger’de bulunan NATO subaylarımız ve Stavanger Türk toplumu nezninde yapıldığı belirtildi. Mesajda ayrıca, “Norveç sanat hayatında ülkemizi temsil ettiğiniz için yeniden tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz” denildi.

Sergi hakkında yayınlanan kataloğun önsözünde ise ressam Cevdet Kocaman’dan övgü ile sözeden Galeri Amare’nin sahibi Carl Helge Hana, Kocaman ile ilk kez 2005 yılında tanıştıklarını ve aynı yıl Kocaman’ın tablosunu sattıklarını belirtiyor.

O günden bu yana Kocaman ile ilişkilerinin devam ettiğini belirten Carl Helge Hana, Kocaman’ın Norveç’te ve özellikle de Stavanger kentinde geniş bir sanatçı çevresinin olduğuna dikkat çekiyor.

13 Ocak’taki serginin Kocaman’ın Galeri Amare’deki geniş kapsamlı ilk kişisel sergi olduğuna dikkat çeken Carl Helge Hana, “Kocaman’ın bazı eserlerinde 2018 yılında 85 yaşında yaşamını yitiren Stavangerli sanatçı Anna Lise Konvad’dan da esinlendiğini de görüyoruz” diyor.

Cevdet Kocaman kimdir?

Resim eğitimini Kopenhag’da tamamlayan ve bir dönem Kopenhag Türk Büyükelçiliği’nde Kültür Ataşesi olarak görev yapan ressam Cevdet Kocaman, köklü bir geçmişi olan Kuzey Avrupa sanatının ülkemize yansımasına büyük katkı sağlıyor.

Tablolarında Kuzey’in puslu havasını ve Norveç fjordlarını hiçbir zaman bu ülkelerde bulunmayan renklerle bezeyen sanatçı, portre çalışmaları da yapıyor ve Danimarkalı, Norveçli ve Türk politikacıların, iş dünyasının önde gelen isimlerinin ve bir çok ünlünün portrelerini yaptı.

Kocaman, Norveç, Danimarka ve Türkiye’de bir çok bireysel sergiler açtı ve karma sergilere katıldı.

Kocaman’ın tabloları hali hazırda bir çok İskandinav halkının evlerinin ve işyerlerinin duvarlarını süslüyor.

Norveç’in Stavanger kentindeki bu sergiyi gezmek isteyen sanatseverlere, serginin açılışının 13 Ocak tarihinde saat 18.00 – 20.00 arası yapılacağını ve 6 Şubat tarihine kadar Pazar günleri hariç hergün saat 11.00 – 16.00 arası gezilebileceğini belirtelim.

Galeri adresi:
Galleri Amare.
Prestegårdsparken.Olav V s gate 22 Stavanger. Norveç
Telefon:+47 90685575
Web adrese:galleriamare.no


İlginizi Çekebilir

Deprem kardeşi iki şehrin sanatçıları İstanbul'da buluştu - Videolu Haber

Bodrum’da Anadolu’nun sanat rüzgarı esecek

28. İstanbul Tiyatro Festivali heyecanı şimdiden başladı

İşte 5 Temmuz'da vizyona girecek filmler

Mustafa Cevat Atalay SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak

Adıyaman'da çocuklar 'Masal Yolu' ile buluştu - Videolu Haber

HALK OYUNLARI GRUP YARIŞMALARI SONA ERDİ

Depremzede çocuklara sinema etkinliği - Videolu Haber

Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Mutenâ 21. sayısını çıkardı

Bursa Devlet Tiyatrosu tüm ödülleri topladı

Cuma günü vizyonuna girecek filmler belli oldu

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Üniversitemizde “Masal Anlatıcılığı Atölyesi” Düzenlendi

Tarihin kadim tanığı mühürler Ankara'da sergileniyor

Selva Özkirişçi SANKO Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak