OTOBÜS FİRMALARI KONTAK KAPATABİLİR!

Şehirlerarası Otobüs Firmaları İflasın Eşiğine Geldi!

OTOBÜS FİRMALARI KONTAK KAPATABİLİR!
EKONOMİ 11.06.2022 18:47:00 93 0

İSTANBUL / UHA- Her geçen gün daha da artan akaryakıt maliyetleri, şehirlerarası otobüs firmalarını zararına taşımacılığa itiyor. Tüm Otobüsçüler Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, artan akaryakıt maliyetleri ve düşen yolcu kapasitesi nedeniyle, yüzde 25-30 oranında zararına yolcu taşıdıklarını söyledi. Yıldırım; “Maliyetler o kadar arttı ki sektörün yüzde 35-40’ı kontak kapatmak yani batmak üzere" diye konuştu.

Şehirlerarası otobüs sektöründe yüzde 60 oranında bir daralma yaşandığını söyleyen, Tüm Otobüsçüler Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, pandemi koşullarının bitmesine rağmen yolcu kapasitelerinin yüzde 20, sefer sayılarının ise yüzde 50 oranında düştüğünü söylüyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, sektör temsilcilerinin zam taleplerinin onaylanmadığını söyleyen Yıldırım; “Bakanlık ile görüştük, ancak sektörün istediği yüzde 25 zammı onaylamıyorlar. Bu oranı reddedip, arkadan da denetimler yapıp cezalar kesiyorlar. Kısır bir döngüye girdik” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca yine, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmek zorunda bırakıldıkları için, her geçişte 40-50 litre fazla akaryakıt harcadıklarını söyleyen Yıldırım, bu oranın yıllık yaklaşık 1 milyar TL’ye denk geldiğini ve boşu boşuna harcanmış bir maliyet olduğunu söyledi...

Devletin havayollarını ve demiryolu maliyetlerini sübvanse ettiğini söyleyen Yıldırım, özellikle ÖTV’den ve köprü geçiş ücretlerinden devlet desteği beklediklerini söyledi. Yıldırım; “Bize otoyol ve köprülerde yüzde 50 indirim, akaryakıtta ise ÖTV iadesi yapsınlar. En azından ÖTV’nin yüzde 20’sini iade etsinler.” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

TEDAŞ, Fırat EDAŞ’ı Ziyaret Ederek İş Birliğini Güçlendirdi

Dış ticarete denizyolu damgası

Dış ticarete deniz yolu damgası

TUSAF'tan TMO fiyatlarına ilişkin değerlendirme... Buğday rekoltemiz 20 milyon tona ulaşacak

Dünya ihracatındaki pay daha da artacak

Santa Farma İlaç, Türkiye'nin 500'ü arasında

Tescilli kayısılar 12 Temmuz'da yarışacak