Özel Haber- Vatandaş altın almakta güçlük çekiyor - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Yusuf IŞIK- Adıyaman Kuyumcular Dernek Başkanı Bekir Ünal, altın ve dövizde yaşanan dalgalanmalara dikkat çekerek, vatandaşların para sıkıntısı yaşadıklarını, bu nedenle altın almakta zorlandıklarını bildirdi.

Özel Haber- Vatandaş altın almakta güçlük çekiyor  - Videolu Haber
EKONOMİ 24.05.2024 15:44:00 116 0

Adıyaman Kuyumcular Dernek Başkanı Bekir Ünal, yaptığı açıklamada, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle altın satışlarının tamamen durma noktasına geldiğini söyledi.
Ünal, vatandaşların maddi sıkıntı yaşadığını ve piyasada sıcak paranın olmamasının altın ticaretini etkilediğini belirtti.
"Deprem bölgesi olduğu için hiçbir hareketlik göremiyoruz"
Sıcak para olmayınca ticaretinde durma noktasına geldiğini vurgulayan Adıyaman Kuyumcular Dernek Başkanı Bekir Ünal, şöyle devam etti:
"Şu an maddi sıkıntı vatandaş arasında bayağı var. Adıyaman biliyorsunuz deprem bölgesi olduğu için şu an çok alış geliyor ama satışımız yok. Altında tamamen satışımız durdu. Normalinde bu aylarda altının ticareti güzel oluyordu ama şu an bayağı durgunluk yaşıyoruz. Vatandaşta para sıkıntısı var, piyasada sıcak para olmayınca ticaret de olmuyor. Malum hazır elinde olan vatandaş altını satıp işte evini yaptırıyor, sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Şu an altın durumu ONS bazında hesaplayacak olursak 2bin 400. 22 ayarı olarak 2bin 460, altın olsa 2bin 370 civarında seyrediyor. Altının daha da hareketli olması gerekir hele de bu aylarda çünkü düğün sezonu başlıyor yaz mevsimi geldi. Her sene depremden önce bayağı güzel bir hareketlik vardı ama şu an deprem bölgesi olduğu için hiçbir hareketlik göremiyoruz."
"Altının ONS’u 1900’lere düşebilir"
Altının gelecekte fiyatının nasıl olacağı konusunda da tahminde bulunan Ünal, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Altının ONS’u 2000-1900 civarına düşeceğini tahmin ediyorum. Yani 1900 civarına düştüğü zaman altının gramı 1700-1800 lira civarında olur diye düşünüyoruz. Kurban Bayramı yaklaşıyor burası bölgesi olduğu için vatandaş hem para sıkıntısı çekiyor hem de piyasada sıcak paranın olmayışı vatandaşın herkes kendi çabası içerisinde işte evimi yapayım veya bir konteynerimi yapayım işte çocuklarımı barındırayım derdinde. O yüzden yatırım amaçlı para şu an altına yatırım yapılmıyor. Yani yatırım yapmak için bunu her zaman söylüyoruz 22 ayar olarak bilezik de olur. Yarım çeyrek dediğimiz ürünler de olur ama normalde işçilikli mallar var onları vatandaş çoğu bilmiyor. Tabi biz anlatıyoruz diyoruz işte bunda işçilik var bunda işçilik yok 22 ayar olarak bilezik daha avantajlı biz bunu vatandaşa aydınlatıyoruz."

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

KESK: "TÜİK enflasyonu sahte, yoksulluk gerçek" - Videolu Haber

Sektörde yeni düzenleme ile bahşiş gelirinin artması hedefleniyor

Nükleer Santraller Zirvesi'nde önemli iş birliği anlaşması

Bankacılıkta dijitalleşme sürüyor... Şubelere ihtiyaç azalıyor

AKO Jant fabrikasında yıllık üretim 1 milyona çıktı

Haziran ayında oda fiyatlarında %73 artış yaşandı!

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Depremin yaralarını sarıyorlar

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı