Parlamentoda Yeni Dönem Başladı: DSP Liderinden Sığınmacı Sorununa Çözüm Çağrısı

Parlamentoda Yeni Dönem Başladı: DSP Liderinden Sığınmacı Sorununa Çözüm Çağrısı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, sığınmacı sorununa dikkat çekerek, Türkiye’nin bu sorundan bir an önce kurtulması gerektiğini vurguladı.

Parlamentomuzun 28. Dönem 3. Yasama yılının hayırlı olmasını, demokrasimize, halkımızın ve devletimizin âli çıkarlarına hizmet edecek kararlara imza atmasını diliyorum.

Demokratik Sol Parti’nin bu kutlu çatıdan 22 yıl önce neden ve nasıl uzaklaştırıldığının çarpıcı örneklerini en acı yönleriyle bugün bizzat yaşayarak görmek durumunda kalmamızı da siyasi öngörü zafiyetinin tezahürü olarak niteliyorum.

 

Bugün ortaya konulan doğru uygulama ve stratejileri, geçmişte yapılan yanlışları gerekçe göstererek zayıflatmak etkisiz kılmaya çalışmak, olsa olsa siyasi muarızlarımıza ve topraklarımız üzerinde hayal ve hedefleri olanların çıkarlarına hizmet etme olarak değerlendirilmelidir.
 

Türkiye, olası bir doğrudan hedef noktasına gelmeden, uzunca zamandır sırtımızda bir kambur haline gelen sığınmacı sorunundan ivedilikle kurtulmalıdır.
 

Bu sığınmacıların insan hakları, demokrasi vesair bahanelerle “güvenliği ve gönüllülüğü” kapsamında geri gönderilmesi düşüncesi, Türk milletinin evlatlarının canından, güvenli geleceğinden ve vatanımızın bütünlüğünden daha önemli görülmemelidir.