Ragıp Aras: 'Mevcut Kent Konseyi'nin seçimi geçersizdir'

ADIYAMAN (PHA) - Kent Konseyi Başkan adaylarından Ragıp Aras, mevcut yönetimin mevzuata aykırı şekilde seçim çağrısı yaptığını iddia ederek, yapılacak seçimin geçersiz olduğunu belirtti.

Ragıp Aras:
GÜNDEM 12.07.2024 19:08:55 59 0

Ragıp Aras, yaptığı açıklamada, Adıyaman Kent Konseyi'nin 2007 yılından bu yana faaliyette olduğunu ve mevcut yönetimin 10 yılı aşkın süredir bu görevi yürüttüğünü belirtti. "Mevcut yönetimin bu sürede kent vizyonu, kalkınma, kentin planlaması, çevre, yönetim, saydam ve şeffaf belediyecilik, katılım, dayanışma ve yardımlaşma konularında Adıyaman için neler yaptığını halkımızın takdirine sunuyoruz," dedi.

Mevcut yönetimin mevzuata aykırı biçimde 29 Haziran 2024'te seçim ilanı vererek, yeni seçimin 14 Temmuz 2024'te yapılması kararını aldığını söyleyen Aras, "Bu durum yasaya aykırıdır. Kanuna göre Kent Konseyi seçimi Adıyaman Belediyesi'nin çağrısı ve belediye başkanı başkanlığında toplanan üyeler tarafından yapılabilir. Mevcut Kent Konseyi'nin yapacağı seçim yasaya aykırı ve geçersizdir," ifadelerini kullandı.

Aras, tüm sivil toplum kurumları ve ilgili tarafları bu seçime katılmamaları konusunda hassasiyet göstermeye davet etti. Adıyaman Belediye Başkanlığı'nın yaptığı çağrıya göre yeni seçimin 4 Ağustos 2024'te yapılacağını belirten Aras, "Bütün üye ve kurum kuruluş temsilcilerini bu seçime katılmaya davet ediyoruz," dedi.

"Yaşadığımız deprem sonrası Adıyaman'ın yeniden inşası, gelecek nesillere sağlıklı sürdürülebilir bir kent bırakılması tüm hemşerilerimizin ve ilgili kurum kuruluşların ortak anlayışı, çabası ve emekleriyle mümkün olacaktır," diyen Aras, Kent Konseyi başkan adayı olarak, ekibi adına bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarının sözünü verdi.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Habur'da 1 terörist teslim oldu

Bakan Kurum: Ebrar Sitesi yıl sonuna kadar tamamlanacak

YİMER, 16 bin hayatın kurtarılmasını sağladı

GSB yurt başvurularında son gün 24 Ağustos

Gelir ve Kurumlar geçici beyanları uzatıldı

Kapıdan satışlara yeni düzenleme... Cayma hakkının kapsamı genişletildi

'Okulum Temiz' belgelendirmeleri sürüyor

Kahramanmaraş'ta 4,0 büyüklüğünde deprem

MEB'den özel okullara 'fahiş' inceleme!

Mekke ve Medine'deki Türk okulları yeniden açılıyor

Kayseri-İstanbul 5,5 saate düşüyor

Bursa Orhaneli'de 20 yıl önce alınan SİT kararı köyü harabeye çevirdi! Deliballılar'ı delirten SİT!

Ankara'da huzur operasyonu: Aranan 612 şahıs yakalandı

İstanbul Gümüşsuyu'nda çiçekçi tezgahlarının kaldırılma kararına mahallelli tepkisi

İçişleri'nde birliktelik ve güven pozu!