Ruşen Karakaya: '72 canımızı öldürdünüz, cezasını çekeceksiniz' - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Haber Mustafa TEKİN - 72 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili görülen davada önemli gelişmeler yaşandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ayrıca, adli kontrolle serbest bırakılan sanıkların duru

Ruşen Karakaya:
GÜNDEM 12.06.2024 17:45:00 72 0

Tahliye Talepleri Reddedildi

KKTC Barosu Başkanı Av. Halil Esendağlı duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Duruşmada en fazla vakti alan sanık avukatlarının tahliye talepleri, mahkeme tarafından kabul görmedi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin ayrı ayrı devamına karar verildi. Adli kontrolle serbest bırakılan sanıkların da adli kontrol şartlarının devam edeceği belirtildi." ifadelerini kullandı.

Bilirkişi Raporu Bekleniyor

Esendağlı, 9 Eylül Üniversitesi'nden beklenen bilirkişi raporu henüz dosyaya sunulmadığı için mahkeme, raporun beklenilmesine karar verdiğini ve bu nedenle davanın 22 Ekim 2024 tarihine ertelendiğini kaydetti. Esendağlı, " Bilirkişi raporunun dosyaya girmesi, dava açısından hayati önem taşıyor." dedi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği'nden Sert Tepki

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ve Rehberler için Adalet Platformu adına açıklama yapan Ruşen Karakaya, duruşmada alınan kararları değerlendirdi. Karakaya, "Tüm aileler adına Ahmet Bozkurt'a sesleniyorum. Katilsiniz ve gerçekler ortaya çıkacak. 22 Ekim'de her şeyi size göstereceğiz. Masum değilsiniz Ahmet Bozkurt. 72 canımızı öldürdünüz, bunun cezasını en ağır şekilde ödeyeceksiniz" dedi.

Adalet Talebi

Karakaya, olayla ilgili kamu görevlilerinin de yargılanacağını belirterek, "Bu binanın yapımında sorumlu olan herkes yargılanacaktır. Gerekirse davalar birleştirilecektir ve en ağır cezayı alacaklardır. Tüm aileler buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. 72 canımızı öldürdünüz, cezanızı çekeceksiniz. 22 Ekim'de görüşürüz" ifadelerini kullandı.

22 Ekim'de yapılacak duruşmada bilirkişi raporunun sunulması bekleniyor.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Afşin'de trafik kazası: 3 yaralı

Mahir Ünal'dan Elbistan'da toplu sünnet organizasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 30 Haziran mesajı

Komandolardan dayanıklılık bayrak koşusu

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Başkan Alemdar, Sakarya için kampta görüşmeler yapacak

Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz!

Bursa Yenişehir'e Tarım OSB için girişimler sürüyor

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

İstanbul ETO uyardı: Elektrik yangınları ansızın gelir

KKK'da Uzman Erbaş başvuruları bugün sona eriyor

İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı

Mesleki eğitimde günlük cep harçlıkları arttı!

TZOB: Elektrik zammı geri çekilmeli

Antalya yılın 'hava' rekorunu kırdı!