'Sağlıklı atıştırma' ana öğün oldu

'Sağlıklı atıştırma' ana öğün oldu

SAĞLIK 2.05.2022 12:18:00 114 0

Sağlıklı ve temiz içeriğe sahip olan ürünlere ilginin arttığı son yıllarda, her 4 kişiden 1’i sağlıklı atıştırmalık tüketmeye başladı. Tüketicilerin yüzde 40’ı sağlıklı atıştırmalığı ana öğün olarak tüketiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Pandemi ile birlikte sağlıklı ve temiz içerikli ürünlere ilginin artmasıyla sağlıklı atıştırmalık sektörü büyük bir ivme kazandı.

Dünyada adeta bir yaşam tarzı haline gelen sağlıklı atıştırmalıklar, Türkiye’de de sıklıkla tüketilmeye başladı.

Sağlıklı atıştırmalık pazarının son yıllarda dünyada ve Türkiye’de katlanarak büyüme gösterdiğini belirten Zbarz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebrul Gülkan, “ Pandemi sonrası tüketici alışkanlıkları da değişti.

Öncesinde sağlıklı atıştırmalıklar sadece kilo vermek amacıyla kullanılırdı. Pandemi, sağlıklı atıştırmalıkları beslenmenin bir parçası haline getirdi. Artık vücudun eksikliklerini gideren bir takviye görevi görmeye başladı.

Sağlıklı atıştırmalıklar artık hem çocuklar hem de yetişkinler için vücudun eksik olan protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla tüketiyor” dedi.

Yüksek doyurucu özelliği nedeniyle sağlıklı atıştırmalıkların ana öğün olarak tüketildiğini belirten Gülkan, “Sağlıklı atıştırmalıkları 7’den 70’e herkes tüketiyor. Ancak ağırlıklı olarak 18-40 yaş aralığı sıklıkla tercih ediyor. En çok sırasıyla ABD, Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya’da tüketiliyor. Ülkemizde de son 2 yılda ciddi bir rağbet gözlemliyoruz. Pandemi ile başlayan sağlıklı beslenme bilinciyle birlikte sektörün daha da büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: 'Sağlıklı atıştırma'

İlginizi Çekebilir

Tiroid sorunları kadınları 5 kat fazla etkiliyor

ON – TARGET MASTER ONKOLOJİ TOPLANTISI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 24 doktora omuz distosisi eğitimi verildi

Doğum gününde sağlığına kavuştu

Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor

SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NİN “AKREDİTASYON BELGESİ” GURURU

Diyabet tedavisinde sensör teknolojisi

Sağlıklı beslenme çantası için altın kurallar

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

Grip deyip geçmeyin..!

Anne ve anne adayları doğru emzirme yöntemleriyle bilgilendiriliyor

Hastaları uyaran Dr.Tayfun Börta: Eş, dost, komşu tavsiyesiyle ilaç kullanmayın

Rize’de Dünya Kalp Günü Kapsamında Sağlık Eğitimleri Verildi

Doç. Dr. Murat Türk, Kronik Ürtikerle Yaşam ve Tedavi Yöntemleri Hakkında Konuştu

Okula yeni başlayanların güvenlikleri nasıl sağlanmalı?