Sağlıklı beyaz et üretiminde Cargill inovasyonu

Sağlıklı beyaz et üretiminde Cargill inovasyonu

Sağlıklı beyaz et üretiminde Cargill inovasyonu
GÜNDEM 12.03.2023 15:28:32 70 0

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından 1-5 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenen 6’ncı Uluslararası Beyaz Et Kongresi tüm dünyadan bilim insanları, uzmanlar ve sektör paydaşlarının geniş katılımıyla gerçekleşti.

İSTANBUL (İGFA) - BESD-BİR tarafından düzenlenen 6’ncı Uluslararası Beyaz Et Kongresi 1-5 Mart tarihleri arasında Antalya Belek’te yapıldı. Beyaz et sektöründeki yenilik ve gelişmelerin tartışıldığı kongrede Cargill’in Hayvan Besleme iş kolunun global teknoloji liderlerinden Anne Goderis sağlıklı beyaz et üretiminde bağırsak mikrobiyotasının önemi ve bu konuda yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir beslenmesi için çalışan Cargill’in sponsorluk desteği verdiği kongre kapsamında Cargill Hayvan Besleme (CAN) Kanatlı Hayvanlar Teknoloji Lideri Anne Goderis de “Sağlıklı beyaz et üretiminde bağırsak mikrobiyotası (mikroorganizma ekosistemi) analizinin önemi” başlığı altında sektöre yönelik yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının detaylarını paylaştı.

Türkiye’de Sakarya Hendek’te kurulu tesisleri de dahil olmak üzere Cargill Hayvan Besleme iş kolu olarak 40 ülkede 257’nin üzerinde fabrika ile yem üreticileri, hayvan yetiştiricileri ve yem perakendecileri için kapsamlı ürünler sunduklarını söyleyen Goderis, dünya çapında 17 gelişmiş inovasyon ve uygulama merkezinde 500’den fazla araştırma uzmanıyla, besi ve kümes hayvanları ile balık yetiştiriciliği alanlarında yenilikçi çözümler geliştirdiklerini vurguladı.  

Geliştirdikleri “Galleon Analiz Sistemi” ile tavuk mikrobiyotasındaki değişimleri gözlemleyebildiklerini belirten Goderis, yem karışımlarında pro/pre/post biyotikler, fitojenik bileşikler ve organik asitler kullanarak hem beyaz et yoluyla bulaşabilecek gıda kaynaklı patojenleri azalttıklarını hem de hayvan sağlığı ve verimliliğini artırdıklarını vurguladı

GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARDA BEYAZ ET VE SÜTTEKİ BAKTERİLER BAŞI ÇEKİYOR

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl dünyada kaydedilen 600 milyon gıda kaynaklı zoonotik (hayvandan insana bulaşan) hastalık vakasının yüzde 52’sinin patojenik bakteriler nedeniyle meydana geldiğini belirten Goderis, bu patojenlerin başında ise beyaz et ve sütte görülebilen “kampilobakter” bakterisinin geldiğini söyledi.

Goderis, teşhis konmuş kampilobakter enfeksiyonlarının da yüzde 80-90 oranında “Kampilobakter Jejuni” türündeki bakteriden kaynaklandığını kaydetti.

Hayvanların bağırsak mikrobiyotasını inceleyebilmek için 10 yılı aşan Ar-Ge çalışmasıyla Galleon Analiz Sistemi’ni geliştirdiklerini söyleyen Goderis, “Galleon, hayvan ve çevresel faktörler ile bağırsak mikrobiyotası arasındaki etkileşimleri yapay zeka yazılımları ile incelemeye olanak tanıyan pratik, invazif olmayan bir mikrobiyota analiz aracı. Galleon tarafından üretilen yöntemler, patojen riskini değerlendirmek ve izlemek, patojen - bağırsak mikrobiyomu ilişkisini çözmek, patojen riskini azaltmak için müdahaleleri değerlendirmek ve hatta yeni çözümler geliştirmek için olanaklar sağlıyor.


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Gasilhane'de Zamanın Duran Hakikati: Gassal Dizisi İzleyiciyi Derinden Etkiledi

6,5 milyonu aşkın kişi Ata'nın huzuruna çıktı

Sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili ayar geliyor!

Adalet'in 2024 panoraması

Havada yolcu ve personele sıkı takip!

MSB: Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Memur ve emeklinin gözü yarın TÜİK'te

MSÜ askeri öğrenci başvurularını alıyor

Milletvekili Şan'dan "Regaib Kandili" Mesajı;

Ticaret'ten yılbaşılık 23,7 milyon TL ceza!

İçişleri 270 mobil nokta ile düzensiz göçlere 'Kalkan'

Turizmde hedefler bu yıl daha büyük

Ülkü Ocakları Çukurova İlçe Başkanlığı Dualarla Hizmete Açıldı

Kayseri, 2024’te Türkiye’nin En Çok Yatırım Yapan Büyükşehri Oldu

Türkiye'nin en yoksul şehirleri belli oldu