Sakarya Hendek’te makarna fabrikasında patlama: 28 yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 28 kişi yaralandı, mahsur kalan bir çalışan itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Sakarya Hendek’te makarna fabrikasında patlama: 28 yaralı
ASAYİŞ 15.09.2024 22:46:00 16 0

SAKARYA (UHA) -

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba makarna fabrikasında meydana gelen patlama saat 13.20 sıralarında gerçekleşti. Fabrika yangınına; Sakarya, Düzce ve Kocaeli'den çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre, içeriden çıkarılan 12 işçi ile birlikte toplamda 28 kişinin yaralandığı bildirildi.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında, yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

İlk belirlemelere göre, patlamada ikisi ağır olmak üzere 28 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere sevk edildi.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Fabrikada itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları devam ederken, hastanelerde yaralıların tedavileri sürüyor. Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücudunda 2. derece yanıklar oluşan işçilerden 7'si Kocaeli Şehir Hastanesi'ne, 8'i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, yaşanan anları şu sözlerle anlattı: "Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık."

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olay yerinde yaptığı açıklamada "Toplamda 21 yaralı tespit edildi. 12 kişi ambulansla hastaneye sevk edildi, 9'u kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştı. Yaralılardan ikisi entübe durumda. İçeride başka bir kişinin olmadığını düşünüyoruz. Bugün burada 59 vardiya personeli vardı, patlamanın olduğu bölgede sadece bir kısmı bulunuyordu. İlk tespitlere göre patlamanın değirmen bölümünde gerçekleştiği düşünülüyor. Yangın tamamen söndürüldükten sonra yangının nedeni araştırılacak." dedi. Sakarya Valiliği'nden yapılan son açıklamada ise 6’sı ağır olmak üzere toplamda 28 kişinin yaralandığı, 2 yaralının entübe edildiği bildirildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." dedi.

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangına müdahalesi sürüyor.

Haber: ÖZKAN KARACA


İlginizi Çekebilir

Malatya ve Adıyaman’da korkutan depremler

Bingöl’de narkotik köpeği iki şüpheliyi yakalattı: Uyuşturucu operasyonu

Sakarya Hendek’te makarna fabrikasında patlama: 28 yaralı

Narkoçelik-38'te 316 gözaltı!

İçişleri'nden Şırnak Cudi'de 'GÜRZ-12'... BTÖ'ye ait mühimmat deposu imha edildi

23 ilde DEAŞ'a darbe! 119 gözaltı

Pençe-Kilit ve Barış Pınarı'nda 3 terörist etkisiz hale getirildi

Adıyaman-Gölbaşı Yolu Yol Kontrol ve Uygulama Merkezi Hizmeti

Şile’de polis ve jandarma ekipleri suça ve suçluya göz açtırmıyor

'Çember' daralıyor! 4 bini aşkın firari yakalandı

Pençe Kilit sahasından terörle mücadele paylaşımı

Narkoçelik-32'de 520 zehir tacirine gözaltı

Bir organize suç örgütü daha 'Kuyu'landı!

Suriye'nin kuzeyinde 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

86 şüpheli 'Siberağ'a takıldı!