SANKO ÜNİVERSİTESİNDE REHBER HEMŞİRE EĞİTİM PROGRAMI

SBF HEMŞİRELİK BÖLÜM BAŞKANI PROF. DR. NİMET OVAYOLU: “HEMŞİRELİK EĞİTİMİNDE UYGULAMA EĞİTİMİ TEORİKTEN DAHA BÜYÜK YER KAPSIYOR”

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE REHBER HEMŞİRE EĞİTİM PROGRAMI
SAĞLIK 24.11.2023 19:45:00 138 0

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) hemşirelik Bölümü tarafından “Rehber Hemşire Eğitim” programı düzenlendi.

SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, hemşirelik eğitiminde uygulama eğitiminin, teorikten çok daha büyük bir yer kapsadığını belirterek, mesleki becerilerin oluşması için düzenlenen eğitimde klinikte çalışan hemşirelere büyük roller düştüğünü söyledi.

Prof. Dr. Ovayolu, eğitim programının hemşirelik bölümü öğrencilerinin uygulama alanlarında rehberlik edecek hemşirelere, etkili klinik uygulama ve değerlendirmeye ilişkin nitelik kazandırmak amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Programda, SANKO Üniversitesi’nden Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğr. üyesi Doç. Dr. Sibel Polat Olca, “Rehber Hemşire İçin Etkin İletişim Becerileri”, Halk Sağlığı Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Emine Baş, “Uygulamanın Değerlendirilmesi, Uygulamada Kullanılan Formlar ve Doldurulması Gereken Anketler”, İç Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Güzel, “Uygulamalarda Desteklenmesi Gereken Öğrenciye Yaklaşım”, Hemşirelik Esasları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ise “Rehber Hemşirelik Uygulamasında Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri; Öğretim Elemanı Gözüyle” konulu sunum yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan; Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hemşirelik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Burçin Işık, “Klinik Öğrenme Ortamı ve Öğretimde Kullanılan Yöntemler”, SANKO Üniversitesi Hastanesi Dahiliye Servis Sorumlu Hemşiresi Hemşire Merve Bekçioğulları, “Rehber Hemşirelik Uygulamasında Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri; Hemşire Gözüyle”, 4’üncü sınıf öğrencisi Kevser Karagülle de “Uygulamada Öğrenci Sorumlulukları ve Rehber Hemşireden Beklentiler” konularına ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Programa çevrimiçi katılan Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlkay Boz ise “Rehber Hemşirelik: Tanımı, Özellikleri, Sorumlulukları ve Rolleri’ ile “Olumlu Öğrenme Çevresi: Bakım Veren Rehber Hemşire” konulu sunum gerçekleştirdi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Gün’ün yaptığı programda, katılımcılardan eğitime ilişkin geri bildirimler alınarak katılım belgesi verildi.

 


İlginizi Çekebilir

Sigaranın Halk Sağlığına Zararları: Çarpıcı Veriler Açıklandı!

Adıyaman sağlık heyeti Ankara'da önemli temaslarda bulundu

Antidepresan kullanımı doktor kontrolünde başlamalı

Ege Üniversitesi’nden Diyabet Tedavisinde Çığır Açan Proje

İstanbul Beylikdüzü'nde halk sağlığı günleri sürüyor

En çok randevu 'psikoloji' branşından alındı

Bingöl’de II. Yenidoğan Sempozyumu: "Yeni Doğanı Korumak"

Kış diyetinin 9 püf noktası!

Çürüyen süt dişleri çene yapısını etkileyebilir

GASTROENTEROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. SEZGİN BARUTÇU, SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE

'Normal Doğum Eylem Planı' toplantısı yapıldı

Dijital sağlığın geleceği için buluştular

Kireçlenme yaş dinlemiyor!

İnternetten besin takviyesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış günlerinde bağışıklığı güçlü tutmanın yolları