SATRANÇ ŞAMPİYONLARI ALDIKLARI HEDİYELERLE MUTLU OLDU

SATRANÇ ŞAMPİYONLARI ALDIKLARI HEDİYELERLE MUTLU OLDU

Adıyaman'ın Besni ilçesinde (Besni Eğitiminde Niteliğin Arttırılması (BENAP) Projesi) kapsamında satranç turnuvası düzenlendi.

Besni Spor Salonunda gerçekleştirilen turnuvanın açılışını Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile Besni Kaymakamı Nazlı Demir yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Besni ilçemizde 2 gün süren, gençlerin ve özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği satranç yarışmalarına 163 sporcunun katıldığını söyledi.

Gençlerin satranç sporuna ilgisini artırmak için turnuva düzenlediklerini belirten İl Müdürü Fikret Keleş,“ Çocuklarımızın ve öğrencilerimizin başta düşünme yeteneği olmak üzere zihinsel gelişimlerinde önemli bir etkisi olan satranç sporunun daha geniş kitlelere sevdirilmesi için gayret ediyoruz. Besni ilçemizde 2 gün süren satranç yarışmalarında öğrencilerimiz madalya için mücadele etti. Diğer sporlara göre daha farklı yetenekler gerektiren Satranç için hızlı düşünüp doğru hamleler yapmak gerekiyor. Bu spor aynı zamanda gençlerimize beyin cimnastiği olarak katkı sağlamakta. Ben turnuvayı organize eden başta Besni Kaymakamımız Nazlı Demir olmak üzere müsabakalara katılan öğrencilerimize ve emeği gecen herkese teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Besni Kaymakamlığı, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Satranç İl temsilciliği tarafından düzenlenen turnuvaya 2004-2007 / 2008-2011 / 2012-2015 doğumlu olmak üzere 3 ayrı kategoride 163 sporcu katıldı.

İlk, orta ve lise kategorilerinde düzenlenen turnuvada birinci olan sporcuya bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye ise saat hediye edildi.