Seçim sonrası şoke etti! Dolarda 5 kuruşluk kuru gürültü

Seçim sonrası şoke etti! Dolarda 5 kuruşluk kuru gürültü

18 Nisan dolar fiyatı 32,48 TL’den yeni güne başlangıç yapıyor. Yerel seçim sonrası üç hafta geride kalmak üzereyken dolar, 29 Mart kapanış fiyatına göre sadece 5 kuruş arttı.

Türkiye’de yerel seçim sonrası dönemde uluslararası işlemler de dikkate alındığında, döviz pariteleri için yaklaşık üç işlem haftası geride kalmak üzere… Özellikle seçim öncesi 4-6 haftalık süreçten itibaren daha etkin şekilde uygulanmaya başlanan sıkı para politikasının da meyvelerini verdiği görülüyor. 

Dolarda bugünkü fiyatlamalar, neredeyse yerel seçim öncesi son işlem günündeki rakamlara yakın seyrederken; temel dinamiklerden yoksun yükseliş korkusunun da ortadan kalmasıyla birlikte döviz hesaplarında hızlı çözülmeler ve TL enstrümanlara geçiş hızlandı.

18 NİSAN DOLAR FİYATI KAÇ TL?

Serbest piyasada dolar fiyatı 18 Nisan işlemlerine 32,48 TL’den başlangıç yaparken; bu rakam, dünkü kapanışın hemen altında zayıf bir görünüme işaret ediyor. 29 Mart kapanış fiyatı itibarıyla 32,43 TL’den yerel seçimlere giren dolar, aradan geçen 3 haftalık süreçte adeta yerinde saymış gibi görünüyor. 

Söz konusu süreçte en düşük 31,75 TL seviyesini test eden dolarda, TCMB alım tarafına geçmişti. Bu dönemde Merkez’in döviz rezervlerinde 10 milyar dolara yakın artış gerçekleştiği hesaplanıyor. Bu arada 18 Nisan Euro fiyatı da 34,80 TL’den yeni güne başlıyor.