Tarih: 04.03.2024 15:19

Seçim sonrası TBMM'nin gündemi 'yeni anayasa'

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçimlere kadar yasama çalışmalarına ara vererek yeni bir sürece girdi. 31 Mart sonrası ise gündemde yeni ve sivil anayasa çalışmaları yer alacak. Uzun yıllardır talep edilen bu konuda somut adımlar atılmaya başlandı.

KURTULMUŞ'TAN SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

Yeni anayasa çalışmaları, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un siyasi partilere yaptığı nezaket ziyaretlerinde de önemli bir yer tuttu. Kurtulmuş, öncelikle Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Ardından CHP, İYİ Parti, Gelecek ve Saadet Partileri'ni ziyaret etti.

YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Bu toplantılarda, yeni anayasa çalışmalarında usul ve esasların belirlenmesi ve takip edilecek yol haritasının istişare edilmesi gibi konular ele alındı. Seçim sonrasında Kurtulmuş'un, yeni anayasa konulu temaslara başlaması bekleniyor.

ÇALIŞMA GRUBU KURULMASI GÜNDEMDE

Meclis'te grubu bulunan tüm partilerden temsilcilerin yer alacağı bir çalışma grubunun kurulması gündemde. Yeni ve sivil anayasa için Meclis'te geniş bir mutabakat sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda, muhalefetin önerileri de dikkate alınacak ve anayasa değişikliği hazırlıkları da göz önünde bulundurulacak.

Çalışmaların çift yönlü ilerlemesi planlanırken, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin katılımı da sağlanacak. Bu sayede, yeni anayasanın oluşturulması sürecinde geniş bir konsensüs ve toplumsal uzlaşı hedefleniyor.

KAYNAK: TRT Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —