Sıcaktan bunalanlar çareyi dondurmada buldu

Sıcaktan bunalanlar çareyi dondurmada buldu

Sıcaktan bunalanlar çareyi dondurmada buldu
YAŞAM 6.08.2024 16:16:27 99 0

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde hava sıcaklarının 38 dereceyi bulmasıyla sıcaktan bunalanları serinlemeyi dondurmadan yana tercih etti.

Pazaryeri Gündem  / BİLECİK (İGFA) - Pazaryeri ilçesinde hava sıcaklığı 38 derecelere ulaşılması ile birlikte 88 yıldır boza, helva ve dondurma üretimi gerçekleştiren dükkanda uzun kuyruklar oluşurken, çeşitleri saymakla bitmeyen dondurmalar yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşlar tarafından serinlemek için tercih ediliyor.

Dedelerin Yugoslavya'dan Pazaryeri'ne göç edip ve çok zor şartlarda 1936'da ilçede 90 metrekare bir dükkan kiralayarak başladığı dondurma üretimi 88 yıldır aynı yerde aynı lezzetle devam ettiğini dile getiren Soydan Boza yetkilileri özellikle hafta sonları dükkanın önünde dondurma alabilmek için uzun kuyruklar olduğunu belirtti.

Firma çalışanı Sami Demirhan Pazaryeri ilçesine dondurma yemek için Bursa, Bilecik, Bozüyük, İstanbul ve Eskişehir’den müşterilerin geldiğini söyleyip, dondurmalarında ilçeden temin edilen günlük sütlerden yapıldığını ifade etti.


İlginizi Çekebilir

Şirinler Köyü'nde Atatürk ve Müslüm Baba Sevgisi 

Bakırköy Belediyesi'nden okullara temizlik desteği

Almanya'daki Türk gurbetçiden gururlandıran iddia: Joker 2 filmin öyküsü benim!

Mardin’de sahabelerin izleri araştırılıyor

Engelliler 'Adıyaman'ı unutmadık, unutmayacağız' diyerek yürüdü

Çocuk Filmleri Festivali'nde Gaziantep programı netleşti

ADA projesine TÜBİTAK desteği

İnegöl Belediyesi eğitim yardımları başvuruları başlıyor

Bakırköy Belediyesi kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların yanında

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Çalık: "Amacımız komşularımız için daha iyi bir yaşamı tasarlamak"

Japonya’dan Türk vatandaşlarına yönelik vize iddialarına yalanlama

Başkan Er: “Karşılama merkezindeki çalışmalar yüzde 99 oranında tamamlandı”

OYAK Çimento’dan renkli bir dokunuş

ÇEKÜL'den yeni orman alanlarına saha incelemesi