Sivasspor'dan penaltı isyanı! "Futbol için kara bir gece"

Sivasspor, Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup oldu. Konuk ekipte maçın ardından açıklamalar yapan basın sözcüsü Gökhan Karagöl, karşılaşma 1-0'ken penaltılarının verilmediğini ifade etti.

Sivasspor
SPOR 5.12.2023 01:00:00 56 0

Süper Lig'de 14. hafta Fenerbahçe ile Sivasspor arasında yapılan kritik maç ile sona erdi. Mücadele Fenerbahçe'nin 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-lacivertli takımın ev sahipliğinde Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında ise tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde önde baskı ile topu kazanan Sivasspor'da Burak'tan pası alan Saiz, ceza alanına koşu yapan Njie'ye pasını verdi. Bu sırada savunmada Osayi-Samuel, kayarak yaptığı müdahale ile topu sağ çapraza doğru gönderdi, N'Jie'de yerde kaldı. Gözler penaltı için maçın hakemi Bahattin Şimşek'e dönerken oyun devam etti. 

İŞTE O POZİSYON:

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

(GÖRÜNTÜ BEIN SPORTS'TAN ALINDI)

"BU GECE FUTBOL İÇİN KARA GECE"

Maçın ardından Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl, hakemin devreye girmesiyle kontrol ettikleri oyunu kaybettiklerini ileri sürdü.

Maç ile ilgili nasıl değerlendirme yapacaklarını bilmediğini ifade eden Karagöl, şunları söyledi:

"Bu gece futbol için kara bir geceydi. Açık bir şekilde durum 1-0 iken penaltımız verilmedi. 2-1'i yakaladıktan sonra oyunun üstünlüğünü sağladık ama sonrasında defans oyuncumuza yapılan faul neticesinde 3. golü yedik. Biz VAR'da hakem var mı yok mu merak ediyoruz. Biz bu VAR'ın ismini değiştirelim ve adını yok yapalım. Bu pozisyonları nasıl değerlendiriyorlar anlamıyorum. Fenerbahçe'nin pozisyonunda hakemin penaltıyı görüp ofsayttı görmemesi de çok manidar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Maçın neticesi önceden mi ayarlanıyor anlamıyoruz. Türk futbolunun adına ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Maalesef futbolun paydaşları üzerine düşeni yapmıyorlar."



"BUNDAN SONRA 'VAR'I DEĞİL YOKU KONUŞACAĞIZ"

İkili mücadelelerde hakemin takdir haklarının hep Sivasspor aleyhine olduğunu iddia eden Karagöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takımımızın performansından memnunduk. Geriye düştük ama hoca penaltıyı verse her şey farklı olacaktı. Top o zamanda hep bizdeydi. Devreye giren hakem, oyunu çevirdi ve bizim oynamamıza gerek kalmadı. Maçı tek bir standartta yönetmedi. Hiçbir şey yapamayız. Burada oynar, oynar gideriz. Yapacak bir şey yok. Ben aslında Türk futbolu için üzülüyorum. Bundan sonraki haftalarda ne kadar yorum yapsak da maalesef bu düzen böyle devam edecek. Bundan sonra VAR'ı değil, yoku konuşacağız."



ERMAN TOROĞLU: NET PENALTI

Diğer yandan karşılaşma sonrası A Spor'da pozisyonu değerlendiren eski hakem Erman Toroğlu da pozisyonun penaltı olduğunu savundu. Toroğlu, tartışmalı pozisyon için "Topa ilk dokunan Sivassporlu futbolcu N'Jie, pozisyon net penaltı." dedi.

DİĞER HAKEM YORUMCULARI POZİSYON İÇİN NE DEDİ?

- Fırat Aydınus: "Osayi'nin, N'Jie ile girdiği pozisyonda her açı farklı bir opsiyon ortaya çıkartıyor. Ancak Osayi'nin topa ayağının altıyla vurduğu net gözüküyor. Dolayısıyla ben bu pozisyonun penaltı olmadığını düşünüyorum. Diziyle müdahale var deniyorsa da pozisyon dışarıda." (TV8.5)

- Deniz Çoban: "Osayi'nin kramponunun altıyla dokunuyor ve topa hız veriyor. Osayi'nin sağ dizi ise Sivassporlu oyuncuyu beraberinde götürüyor. Topla oynamış olmak bir kriter ama topla oynadım, istediğimi yaparım diye bir kriter yoktur. Bu hamle kontrolsüz. Osayi sol ayağıyla topa hamle alsa da sağ ayağıyla faul yapıyor. Bu hakem yorumuna muhtaç. Sahadaki hakemin kararıdır. Hakem ihlal yok diyorsa hakemin takdir alanına girer, itiraz etmem. Benim fikrim penaltı verilse daha doğru olurdu. Hakemin yorum alanında bir pozisyon. VAR bu pozisyona karışamaz. Hakemin verdiği 3-4 kritik karar var. Ben penaltı diyeceğim ama başka birisi penaltı demeyecek. Bu pozisyonlar, sana göre bana göre pozisyonlardı. VAR'a iş bırakmayacak, hakem takdirindeki pozisyonlardı. Bu pozisyon da öyle." (beIN TRİO)

- Bülent Yıldırım: "Zor bir pozisyon. Çok nadir, istisna bir pozisyon. Karmaşık bir pozisyon. Sol tabanla topa dokunma var. Bu dikkatli bir müdahale mi, hayır. Ceza alanında topa böyle atlanır mı, hayır. Sağ dizinizle rakibi düşürdünüz mü, evet. Bu pozisyon penaltı. Hamle çok hızlı, süratli ve dikkatsiz." (beIN TRİO)

- Bahattin Duran: "Gerçekten çok zor. Maçın hakemine hak veriyorum. Çok çalışmış bu pozisyonda doğru yeri almak için. Mümkün olduğunca doğru yerde. Hakem kararına saygı duyuyorum. Topa çok net bir müdahale yok ama topa müdahalesi var mı var. Tabanının altıyla Osayi müdahale ediyor topa. Hakem kararını desteklerim. Osayi'nin gelişi, sağ dizini kaldırması, rakibini bozması... Ben penaltıya daha yakınım. Bazen 'mor penaltı' derler, penaltıya daha yakın... Bu kesin penaltı olarak oy kullanmıyorum ama penaltıya daha yakınım." (beIN TRİO)

Kaynak Haber7


Anahtar Kelimeler: Sivasspor' penaltı isyanı! "Futbol "

İlginizi Çekebilir

Hollanda-Türkiye Maçı 6 Temmuz’da Etiler Parkı’nda

O karşılaşma 6 Temmuz saat 22.00'de!

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne takımlardan ilgi

Anadolu Efes'e 6 sezon üst üste ödül

Kabotaj Bayramı etkinlikleri devam ediyor

Aquapark çocuklara kapılarını açtı

TOFAŞ Berk Demir ile anlaştı

Çeyrek finaldeyiz! Bekle bizi Berlin

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

Offroad heyecanı Ankara'da yaşandı

Avusturya-Türkiye maçını Sanatçılar Parkı’nda izleyecekler

12. Olympos Regatta, yeni ufuklara yelken açıyor

'Olympos Regatta' Bursa sahillerinden çekildi... Yeni ufuklara İstanbul'dan yelken açacak

Çocuklar, yaz tatilinde Haliliye Belediyesi ile basketbol öğreniyor

Haliliye Belediyesi ile dünya şampiyonasına hazırlanıyor