Sosyal medya devine şok suçlama! Yeni doğmuş bebek satışını engellemiyor

Sosyal medya devine şok suçlama! Yeni doğmuş bebek satışını engellemiyor

Filipin hükümeti, Facebook'a bir kez daha seslenerek, yeni doğan bebeklerin evlatlık verilmek üzere satıldığı bildirilen sayfaların derhal kaldırılmasını istedi.

GMA News'e göre, Filipinler Sosyal Yardım Departmanı Sekreteri Rex Gatchalian, Salı günü yaptığı açıklamada, Facebook'u bu ciddi soruna karşı pasif kalmakla eleştirdi. Gatchalian, düzenlediği basın toplantısında, Ulusal Çocuk Bakımı Otoritesi'nin (NACC) 2023'ten bu yana sunduğu raporlara rağmen, Facebook'un insan kaçakçılığı ihlalleri de dahil olmak üzere düzenlenmemiş içeriklerle ilgili "sorumluluk eksikliğine" dikkat çekti.

Facebook sessizliğini koruyor

Yetkili, Facebook'un NACC'nin geçen yılki mektubuna yanıt vermediğini vurguladı.

Gatchalian, platformun düzenleme eksikliğinin, Facebook'un annelere çocuklarını platformda "satmasına" izin verdiği anlamına geldiğini belirtti.

Denetleme sistemi daha önce de eleştirildi

Daha önce Meta, Kanada'da güvenilmez otomatik denetleme sistemleri nedeniyle eleştirilmişti.

Facebook'un ana şirketi Meta, reklam düzenlemelerini ihlal etmedikleri gerekçesiyle başlangıçta yasa dışı uyuşturucu reklamlarını silmeyi reddettikten sonra içerik izleme sistemini iyileştireceğini duyurdu.

Deloitte Kanada'nın üst düzey yöneticisi Christopher McGrath, Kanada'nın yasa dışı uyuşturucu sektörüyle ilgili bir araştırma yaparken, muhtemelen algoritmalar tarafından yönlendirilen yasa dışı madde reklamlarına Facebook'ta rastladı.

McGrath, esrarla ilgili bir araştırma yaptıktan sonra, vergisiz sigaralar, yasa dışı esrar, LSD ve halüsinojenik mantarlarla ilgili çeşitli Facebook reklamları gördü.

Meta, platformlarındaki reklam düzenlemelerinin "farmasötik ve tıbbi olmayan ilaçların alım satımını" teşvik eden içerikleri yasakladığını belirtti. Kurallara aykırı içeriklerin tespit edilmesi durumunda yayından kaldırılacağını vurgulayan şirket, "platformlarımızı güvende tutmak için" sistemlerini sürekli geliştirdiklerini de ekledi.

Kaynak: TRT Haber