Talas Belediyesi'nden Çevreyi Koruyan Atık Yağ Toplama Kampanyası

Talas Belediyesi

Talas Belediyesi, çevreyi koruma amacıyla bitkisel atık yağ toplama kampanyası başlatarak, atık yağları biriktiren vatandaşları ödüllendiriyor.

ADANA (UHA) -

Talas Belediyesi, çevreyi koruma ve toplumda çevre bilincini geliştirme amacıyla ilçe genelindeki sitelere, binalara ve işletmelere bitkisel atık yağ biriktirme bidonları dağıttı. Dağıtılan bidonlarda bina görevlilerinin öncülüğünde biriktirilen atık bitkisel yağlar, 0 542 897 83 82 numaralı telefona bilgi verilerek adresten alınıyor. Böylece atık yağlar hem ekonomiye kazandırılıyor hem de çeşitli hediyelerle kampanyaya geniş kitlelerin katılımı teşvik ediliyor.

“Belediyemize Destek Olmaya Devam Edeceğiz”

Toplanan atık yağı belediye ekiplerine teslim eden bina görevlisi Ramazan Serbest, hediye alma amacının dışında çevreyi korumaya yardımcı olduklarını belirterek, “Bir litre yağ, bir milyon litre suyu kirletiyormuş. Biz de vatandaş olarak belediyemizin bu kampanyasına destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Sularımız Kirlenmiyor”

Bir başka bina görevlisi Erhan Ata, toplanan atık yağların kanalizasyona gitmemesinin önemine dikkat çekerek, “Sularımız kirlenmiyor. Talas Belediyesi'ne böyle bir kampanya için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Katılanlar Ödüllendiriliyor

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasına katılımı teşvik etmek amacıyla ödüllendirme de yapılıyor. Buna göre, 5 litre bitkisel atık yağ biriktirene 1 litre bulaşık deterjanı, 10 litre bitkisel atık yağı biriktirene 1 litre bitkisel yağ, 15 litre bitkisel atık yağı biriktirene 1 paket fotokopi kâğıdı, 20 litre bitkisel atık yağı biriktirene 3 adet mikrofiber temizlik bezi ve 25 litre bitkisel atık yağı biriktirene 5 litre yüzey temizleyici hediye ediliyor.

Haber: REMZİ YILDIRIM