TASARRUF TEDBİRLERİNİ BİR AVUÇ TYP ÇALIŞANLARI İLE Mİ SAĞLAYACAKSINIZ?

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Toplum Yararına Programı'nın (TYP) devam etmesi ve çalışanların kadroya alınması gerektiğini belirtti.

TASARRUF TEDBİRLERİNİ BİR AVUÇ TYP ÇALIŞANLARI İLE Mİ SAĞLAYACAKSINIZ?
SİYASET 21.05.2024 20:33:00 80 0

HATAY (UHA) -

Toplum Yararına Programı’nın Türkiye genelinde ve deprem bölgelerinde istihdam kaybını önemli ölçüde telafi ettiğine vurgu yapan Kara, “İŞKUR kapsamında kadroya alınan TYP çalışanları, hem ülke genelinde hem de deprem bölgesinde, depremin akut dönemlerinden bu güne kadar çok kıymetli hizmetler sunmuşlardır. Kamu hizmetlerinin devamlılığında önemli payı olan ve 50 bin kişiyi kapsayan bu program, Ağustos 2023 itibarıyla deprem bölgelerinde 9 ay süreyle uzatılmıştı,” dedi.

Özellikle depremden etkilenen 11 ilde ve seçim bölgesi Hatay’da yurttaşların geçinebilmesi ve ekonomik koşulların ruhsal sağlığı daha fazla etkilememesi açısından TYP’nin kabul gördüğünü belirten Kara, “Ancak 17 Mayıs Cuma günü kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, 1. etap 19 Mayıs itibarıyla sona erdi ve 2. etap da 30 Haziran’da sonlanacak,” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Kara: AKP İktidarı Emekçilerin Hayata Tutunmasına İzin Vermiyor

Deprem bölgesinde emek veren yurttaşların çabalarının hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kara, “6 Şubat Depremleri sonrasında iş yerleri yıkılan, işsiz kalan yurttaşlarımız için 11 ilde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla geçim kapısı sağlayan TYP, deprem bölgesinde önemli bir istihdam kaynağı olmuştur. Depremzede yurttaşlarımızın evlerini geçindirebilmesi, ailelerine bakabilmesi ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için bu programın devamlılığı esastır,” dedi.

Kara, aylardır TYP’de çalışan yurttaşların kadroya alınmasını talep ettiklerini belirterek, “Ancak öğrendik ki 17 Mayıs tarihinde görev süreleri dolmuş ve iş akdi feshedilmiştir. Konteyner kentlerde, kamu binalarında ve sokaklarda temizlikten sorumlu olan bu yurttaşlarımız, bölgenin tekrar canlanmasında ve kamu işlerinin devamlılığında önemli rol oynamışlardır. Bu yurttaşlarımızın iş akdinin sonlanması kabul edilemez,” dedi.

Kara, TYP’nin devam etmesi ve emekçi yurttaşların kadroya alınması talebinde bulunarak, bu sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Haber: MEHMET NUR


İlginizi Çekebilir

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berdimuhammedov ile görüştü

MHP'li Yıldız: Yapılan iftiraların, edilen hakaretlerin hesabı hukuk içersinde tek tek sorulacaktır

MHP'li Yönter'den, Özgür Özel'e sert tepki: Utanmaz yüzünle siyasetin ayıp duvarı gibisin

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş: "Mutlu ve umutlu yarınlar bizi bekliyor"

Adak: " Vatandaşlarımızın zararları en kısa zamanda ödenecek"

Milletvekili Karatutlu, Bakan Göktaş'ı ziyaret etti

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış’tan, Kılıçdaroğlu ziyareti

Asya'da saflar netleşiyor!

CHP’li Kayabaşı’ndan mitinge davet

Cüneyt Aldemir: "105 yıl önce Tokat'ta İstiklal Meşalesi Yakıldı"

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişiyor mu? Bursa nasıl etkilenecek?

Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Bakan Kacır’ı ziyaret etti 

DEVA'lı vekil Ekmen Mersin'in sorunlarını anlattı