Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına yönelik, 'Hiç şüphesiz bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gibi bir günü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir."Dedi.
TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.
TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle; Milletimizin milli iradenin karargahı olan TBMM’nin açılış gününde. TBMM’ye birkaç yüz metre ötede terör saldırısı yapılmasının ne anlamlar içerdiğini biliyoruz. Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır.
Her şeyden önce 28’nci yasama yılının ikinci yılının hayırlı olmasını, TBMM’de yapacağımız mesaide milletimizin hak ve hukukunu koruyan milletimizin menfaatlerini ileriye taşıyan kararlı çalışmalarımızda başarılı olmamızı diliyorum.
"ORTAK HEDEFLER ETRAFINDA BİRLEŞECEĞİZ"
29 Ekim’de Cumhuriyetin ikinci asrına gireceğiz. Bizim gibi büyük milletlerin hedefleri olur, varmak istedikleri hedefler olur, bu TBMM’yi kuran irade 1920 şartlarında bağımsızlık ve özgürlük fikri etrafında kurmuştur.
Ortak hedefte aramızdaki farklı fikirleri, siyasi farklılıkları bir tarafa bırakarak ortak hedefler etrafında birleşeceğiz. Meclis’in itibarının yükseltilmesi herkesin sorumluluğu olduğuğu gibi en başta bizlerin sorumluluğudur.
"TBMM, BİR DARBE ANAYASASI OLAN 1982 ANAYASASINDAN KURTULMAK MECBURİYETİNDEDİR"
Bu çerçevede TBMM’de yeni bir grubun altıncı bir grubun kurulduğunu biliyoruz. O grup salı günü başkanlık divanı ve komisyon üyesini bildirdikten sonra Meclis’te alacağı yer tespit edilecektir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının hiç şüphesiz bir takım ödevlerinin olduğunu bir kere daha hatırlamak durumundayız. TBMM, bir darbe anayasası olan 1982 anayasasından kurtulmak mecburiyetindedir. Önyargısız doğru zeminlerle tartışarak her birimiz sepetlerimizdeki pamukları ortaya koyarak yeni bir anayasa ile olağanüstü gayret sarf edeceğiz.
Bu anayasa yeni, sivil, çoğulcu, kapsayıcı ve insan odaklı milli anayasa olmak durumundadır. Türkiye’nin kanaat sahibi bütün grupların samimi bir şekilde katılımını sağlayacağız. Üniversitelerin, hukuk çevrelerinin, fikri olan her kesimin açık olarak yer almasını Meclis olarak hep beraber sağlayacağız.
Türkiye hem içinde bulunduğu şartlar, dış politikada yakalamış olduğu çok boyutlu dış politika Meclisimizi dış politikada aktif hale getirmeyi zorunlu kılıyor.
Meclis’imizin gündeminde kendi içimizdeki gündemler yani milletimizin yasal çalışmaları dışında uluslararası alandaki gelişmeleri takip etmek Meclis’imizin gündeminde olacaktır.
İklim krizlerini, gıda krizlerini, enerji krizlerini yakınen takip ederek gerekli adımlarımızı atacak, gerekli tedbirlerimizi alacağız.
Kaynak Türkgün