TDV 8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu'na 114 farklı ülkeden binlerce öğrenci katıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'da "İslam Dünyasında Şehir Kültürü; Alimler, Eserler ve Mimari" temasıyla 8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu düzenledi.

TDV 8. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu
GÜNDEM 28.11.2022 22:24:00 107 0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, Türkiye Diyanet Vakfı ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile iş birliğinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Bursa Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Yavuz Selim Karabayır’ın yanı sıra yurt içinden ve dışından çok sayıda konuşmacı, davetli ve öğrenci katıldı.

tdv-33-1

Bursa’da 3 gün süren, açılış paneli ve 5 oturumdan oluşan sempozyumda toplamda 22 tebliğ sunuldu. Uluslararası programda 10 farklı üniversiteden, 4 doktora, 9 yüksek lisans, 9 lisans öğrencisi bildiri sundu. Bu öğrencilerin 8’ini TDV burs programlarında okuyanlar oluşturdu. Sempozyuma 114 ülkeden binlerce öğrenci katıldı.

Sempozyumda, yurt dışında Ukrayna, Rusya Federasyonu, Endonezya, Nijerya, Hindistan ve Cezayir’de; yurt içinde ise Ankara, Amasya, Diyarbakır, Antalya, Çanakkale ve Bursa’da okuyan çok sayıda yerli ve yabancı öğrenci belirlenen konularla alakalı katılımcılara kapsamlı bilgiler aktardı.

tdv-22-1

Programda İslamiyet’in kültür havzalarını oluşturan şehirler; şehirlerin kurulduğu coğrafya ve kuruluş süreci, siyasi tarihi, yaşanan siyasi olaylar sonucu ortaya çıkan duraklama veya kırılmalar, demografik yapısı, ekonomik durumu, mimari ve kültür hayatı, şehirlerde yetişen ilim adamları, kurulan ilmi müesseseleri, bu ilim müesseselerinde üretilen bilimin seviyesi, kaleme alınan eserler, şehirlerde yaşanan ekolleşme, coğrafi özelliklerin ilim adamlarının zihin dünyasına etkileri, kültür havzaları arasındaki etkileşim, ilim seyahatlerinin güzergâhları, önemli anıtsal eserler başta olmak üzere çok sayıda konu anlatıldı. Elde edilen bilgiler üzerinden şehirlerin güncel durumları tartışıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından lisans ve lisansüstü öğrencilerin gelişimlerine katkı sunabilmek, bilimsel etkinlikler konusunda tecrübe kazanmalarını sağlamak amacıyla 25- 27 Kasım arasında gerçekleştirilen sempozyum, Bursa tarihî gezisi ile tamamlandı


İlginizi Çekebilir

Yüksek enflasyon girdileri artırdı... Perakende sektörü güncellenmeli!

Ankara'da tedavisi süren AK Partili gence Cumhurbaşkanı Erdoğan morali

Kamu sosyal tesis ücretleri 'Resmi'leşti

MHP Lideri Devlet Bahçeli yeni yaşına girdi

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol'un Yeni Yıl Mesajı

ADIYAMAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ FİKRET KELEŞ’TEN YENİ YIL MESAJI

Yeni yılın ilk hava tahmin raporu... İlk günü yurtta yağış beklenmiyor

Doğal gazda yılın ilk tarifesi... Değişikliğe gidilmedi!

MOTAŞ'ın 33 yeni personeli noter huzurunda alındı

Bursa Teknik Üniversitesi'nde 'yapay zeka' konuşuldu

Türkiye Yüzyılı inşasında eğitim seferberliği kitaplaştırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı

İçişleri'nden 324 bin 549 personel 2 Ocak'a kadar sahada

Yerel Medya Güçbirliği Başkanı’ndan Yeni Yıl Mesajı

Merkezi bütçeler mükerrer 'Resmi'leşti