TEGV’den Erzincanlı çocuklara yeni atölyeler

TEGV’den Erzincanlı çocuklara yeni atölyeler

TEGV’den Erzincanlı çocuklara yeni atölyeler
EĞİTİM 18.11.2022 17:58:00 59 0

27 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan TEGV'in Erzincan Öğrenim Birimi’nde Lloyd Register Foundation desteği ile kurulan, “Tasarım ve Beceri Atölyesi” ile TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ulvi Kocailik ve ailesinin destekleriyle kurulan “Düşler Atölyesi” törenle açıldı.

ERZİNCAN (İGFA) -Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Erzincan Öğrenim Birimi’nde Lloyd Register Foundation desteğiyle kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” ile TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ulvi Kocailik ve ailesinin destekleriyle kurulan “Düşler Atölyesi”nin açılış törenine Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, TEGV eğitim gönüllüsü ve bağışçısı Oya Kocailik, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Kocailik Ailesi ile veliler, gönüllüler, çocuklar ve basın mensupları katıldı.

Kamu yararına teknoloji, mühendislik ve bilim alanlarında faaliyet gösteren dünya çapında bir kuruluş olan Lloyd's Register Foundation (LRF) tarafından sağlanan fonla TEGV Erzincan Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulurken, aynı fonun desteği ile bir TEGV Ateşböceği Öğrenim Birimi Tasarım ve Beceri Atölyesi ekipmanları ile donatılarak tematik hale dönüştürüldü.

Düşler Atölyesi’nin yenilenmesi için bağış yapan Kocailik Ailesi ise daha önce TEGV’in İzmir’deki Baçova ve Eşrefpaşa Öğrenim birimlerindeki kütüphanelerini ve İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı Çok Amaçlı Salonu’nun yenilenmesi için destek verdi.

Erzincanlı çocukların buluşma noktası haline gelecek olan atölyelerin açılışında konuşan TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, kuruluşlarından bu yana 3 milyondan fazla çocuğun hayatlarına dokunduklarını ve dokunmaya da devam ettiklerini söyledi.  25 noktada Tasarım ve Beceri Atölyelerinde çocuklarımız eğitim teknolojileriyle tanıştığını ifade eden Tosyalı, "Sanatta da çocuklarımız becerilerini geliştiriyorlar, harika işler yapıyorlar. Kocailik ailesi yıllardır eğitim dostumuz, bağışçımız. Sadece bulundukları çevrede değil, başka illerde başka merkezlerdeki çocuklara dokunmayı da bir görev aşkı ilan ediyorlar. Bunun için yakın çevrelerini de harekete geçiriyorlar. Sayın Belediye Başkanımıza, yerel milli eğitim müdürlüklerimize, eğitim dostlarımıza, velilerimize, gönüllülerimize bize olan ilgi, destek ve güvenleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye’nin eğitimle gelişebileceğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da, eğitemediğikleri çocukların Türkiye’ye maaliyeti çok ağır olduğunu belirterek, "Geçmişten bugüne baktığımızda eğitilen insanların, iki tip insan örneği vermek istiyorum: Bir tanesi ampulü bulmuş bir tanesi de atom bombasını bulmuş eğitimle. Ampulü bulup dünyayı aydınlatacak çocuklar yetiştirmek dileğiyle. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, iyi ki varsınız" dedi.


Haber Kaynak : igf
Anahtar Kelimeler: Erzincanlı çocuklara atölyeler

İlginizi Çekebilir

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NE GÜNEYDOĞU KARİYER FUARI’NDA YOĞUN İLGİ

Eğitim ve Öğretim Kalitesini Arttırmak İçin Eğitim Çalıştayı Düzenlendi

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir: “Kariyer Basamakları İle İlgili Taleplerimiz ve Takibimiz Karşılık Buldu”

Adıyaman Üniversitesinde “İntiharı Önlemede Destek Mekanizmaları ve Toplumun Rolü” Konferansı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde “Akademide Yapay Zekâ Araçlarının Kullanımı” Başlıklı Konferans Düzenlendi

KPSS 2024.2 Merkezi Atamaları İçin Süre Daralıyor

ADYÜ Teknokent İçin Geri Sayım Başladı: Bölgeye AR-GE ve Girişimcilik Desteği Sağlanacak

SANKO OKULLARI’NIN NASA BULUŞ ŞENLİĞİ BAŞARISI

Adıyaman Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Adıyaman Üniversitesi İle Bayburt Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

ADYÜ'de Hazırlanan Proje TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Değer Görüldü

Rize’de 7-10 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına Yoğun İlgi

Adıyaman Üniversitesinde İleri Yaşlara Yönelik İki Önemli Konferans

Adıyaman Üniversitesinde “Bir Girişimci ile Bir Gün Zirvesi" Düzenlendi

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ORTAOKULUN’DAN ERASMUS+ PROJESİ