TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurulu yapıldı

Ankara / UHA - TMMOB Mimarlar Odası 48.Olağan Genel Kurul Toplantısını Ankara'da bir otelde yapıyor.Toplantı 14 Nisan 2022 günü saat 13.00 itibariyle başladı.

TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurulu yapıldı
GÜNDEM 15.04.2022 16:47:00 79 0

Toplantı 14-15-16 Nisan 2022 günlerinde yapılacak olup, seçimler ise 17 Nisan 2022 günü yapılacaktır. 

Başkanlık Divanın seçilmesinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile toplantının ilk gündem maddesi icra edilmiş oldu. Konuşmalara geçildi.İlk konuşmayı yapan Mimarlar Odası Başkanı Deniz İncedayı şunları söyledi. 

Dönemimiz pandemi nedeniyle zor bir dönem oldu.Uzaktan yönetimle işleri götürmeye çalıştık.Umarım salgın sorunu bitince daha verimli çalışma yaparız. Ancak salgının yanında işsizlik, ekonomik kriz, adalet konusundaki aksaklıklar karşımıza bir sorun olarak çıktı.Sadece bu dönemde değil geçmişten gelen imarsızlık, imar değişiklikleri, imar plansızlıkları, özel imar planları, plansız kentsel dönüşümler vb.konular da bir sorun olarak ortadadır. Bu durumların etkisi ile de meslek sorunlarımız arttı. 

Bazı etkinliklerimizi erteledik.Umarım ileride etkinliklerimizi yaparız. ACE(Avrupa Mimarlık Konseyi ) ye ara vermek durumunda kaldık. Yeniden çalışmalarımıza başladık.Kadına karşı şiddet, her zaman gündemimizin ön  sıralarında yer aldı.

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği"yurtta sulh cihanda sulh " u Rusya-Ukrayna savaşıyla yeniden hatırladık.     Odamızın kültür varlığı ve toplumsal değer inancı olduğunu söylemek isterim. Kurulduğumuzdan beri çalışanların gösterdikleri çabalara ne kadar teşekkür etsek azdır. Mesleki mücadelemiz,sadece mesleki açıdan değil demokrasi yararı, ülke yararı açısından da görülmelidir. Demokratik adil meslek bilincine inananlar olarak,topluma meslek tanınırlığını sağlamalıyız. İlk kadın başkan olmam dolayısıyla, mutluluğumu belirtmek isterim.Mesleğimizin ayrımcılığının olmadığının farkındayım. Değerli meslektaşlarıma, yönetimde görev alan ve çalışmalarımıza katkıda bulunanlara teşekkür ederim. 

TMMOB Başkanı Emin Koramaz da şöyle konuştu: "Pandemi döneminde kaybettiğimiz arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Onların mücadelelerini unutmayacağız. Biz devam ettireceğiz.Son yıllarda her genel kurulda bir önceki yıldan daha kötü ülke şartlarında yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle baskı,ekonomik kriz, adalet konusundaki aksaklıklar ile karşılaştık. Pandemi sağlıkçılar üzerinde kaldı.Sağlıkçılar candan çalıştılar. Onları tebrik ediyorum.Ukrayna savaşı trajedi ile karşı karşıyadır.Biz savaş politikalarında barışı savunduk."Yurtta sulh cihanda sulh " dile getirmek istiyorum.Dünya sadece silah değildir. Bizler sadece barışın sesi değil, emeğinde sesiyiz.Hayat pahalılığına, İstanbul Sözleşmesine hayır diyenlere selam ederim.Bu konularda mücadele edenlere mücadelemiz ile katkı vereceğiz. Hukuksuzluğun görüldüğü bir ülkede yaşıyoruz.Böyle bir ülkede huzur,güven olması mümkün değildir. Yanlış ekonomik politikalarla ekonomik kriz artıyor.Ödeme garantili yapılan işler ile gelecek kuşaklar borçlandırılmıştır. Biz bu durumlara karşıyız.Artık her markette sık etiket değişiminin olmadığı, hayat pahalılığının bittiği, bilgi ve ekonomiye dayalı sosyal refahın olduğu, arge ye dayalı, insanca gelecek bir yaşamın olduğu, kalkınma planının olmasını istiyoruz. Tarım alanları ve zeytinlikler talan ediliyor.Sit alanlarının yapıya açılması, zeytinliklerin madene açılması konularını yargıya taşıdık.Yargılanan mühendis, mimar arkadaşlarımızın yanında olacağız. TMMOB tarafından yapılan çalışmalarla, raporlarla, sempozyum ve etkinlikler ile ortaya çıkan fikirlerden dolayı gurur duyuyoruz.Fikirler ışığında mücadelemize devam edeceğiz.Genel kurul toplantısında yeni seçilecek arkadaşlarımıza basarılar dilerim. Konukların konuşmalarından sonra , 2022 yılı Oktay Ekinci Basın Ödülü ve Çevreye Katkı Özel Ödülü Töreni yapıldı.

Törende aşağıdaki isimler ödüle layık görüldü.

  • Basın Ödülü :Dr.Merdan Yanardağ 
  • Çevreye Katkı Özel Ödülü : İsmail Hakkı Atal ,Kazım Erol Hazal Ocak.

Törenden sonra gündemin diğer maddeleri görüşülmeye devam edildi.  


Anahtar Kelimeler: TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurulu yapıldı

İlginizi Çekebilir

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

KGK, Karadağ’ın Devlet Günü resepsiyonundaydı