TOBB KGK'dan Diyarbakırlı kadınlara cinsiyet eşitliği seminerleri

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret Borsası iş birliğinde Diyarbakır’da Kadın Girişimcilere yönelik Cinsiyet Eşitliği Eylem planı kapsamında eğitim verildi.

TOBB KGK
YAŞAM 26.02.2022 22:46:00 130 0

TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu,Diyarbakır Ticaret Borsası iş birliğinde Diyarbakır’da Kadın Girişimcilere yönelik Cinsiyet Eşitliği Eylem planı kapsamında eğitmen Psk.Dan.Haydar Alper Eser tarafından İlham, Değişim ve Cesaret başlıklarında eğitim semineri verildi.

Yıl boyunca devam edecek seminerlerin ilki olan "Duygularımızın Düdüklü Tenceresi" başlıklı seminere ilgi ve katılım yüksekti. 

Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, "Toplumsal cinsiyet ayrımına maruz kalan kadınlar aynı zamanda, siyasal, sosyal ve ekonomik eşitsizlikleri de uğruyor." dedi.

Koç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

"2022 yılı TOBB Diyarbakır kadın girişimciler kurulu olarak cinsiyet eşitliği Eylem planı kapsamında eğitim serimiz İlham değişim ve cesaret başlığıyla 25 Şubat tarihinde başladı.Yıl boyunca devam edecek sosyal yaşama dair konulara öncelik veren seminerler Diyarbakır kadınlarımıza hediye edilmiştir.

Kadınlar Dünya nüfusunun %50 sinden fazlasını oluşturuyor maalesef ki dünyada yoksulluk giderek kadınlaşmaktadır kadın ve erkek arasında toplumsal cinsiyet açısından bir çok eşitsizlik mevcut ve kadın hemen her ana alanda dezavantajlı durumdadır toplumsal cinsiyet ayrımına maruz kalan kadınlar Siyasal yasa sosyal ve ekonomik haklara sahip olmaya ve bu hakları kullanmaya toprak ve sermaye kullanımındaki eşitsizliği uğramaktadır yerel yönetimlerde parlamentolarda ve yönetim kadrolarında kadınların oranının artırılması önemlidir kadınların ekonomik siyasi sosyal ve sosyal hayat karar verme süreçlerinde etkin katılımları ve karar verici eşit fırsatlar sağlanması ve kadınların ekonomik kaynaklara finansal hizmetlere doğal kaynaklara erişimleri için reformlar yapılabilmelidir.


İlginizi Çekebilir

Bakan Tunç, hukuk ve iletişimcilerin heyecanına ortak oldu

Bakan Tekin'den İstanbul'da tarihi okullarda inceleme

Malatya çevreyolunda yenileme çalışmaları

Beylikdüzü'nde caz keyfi

Diyanet'ten hicri yeni yıl mesajı

Yurt genelinde hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?

Çeyrek final maçı Berlin uçuşlarını yüzde 550 artırdı

Down sendromlu çocuklar eğlenceli gün yaşadı

Seyahatsever gençlere çağrı

10 yenilikçi girişim PİLOT ile geleceğe hazırlanıyor

 Özel gereksinimli çocuklara mezuniyet şenliği

'Solve for Tomorrow'da ödül zamanı

Haftanın son iş günü hava nasıl olacak?

Yeşilay'ın münazarasında Bursa başarısı