TOKİ sakinleri hem trafik tehlikesi hem de ulaşım sıkıntısı yaşıyor

ADIYAMAN (PHA) - Yaklaşık bir ay önce TOKİ evlerine taşınan Kahtalılar, mahallelerine henüz otobüs ve minibüs seferlerinin yapılmaması nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etti.

TOKİ sakinleri hem trafik tehlikesi hem de ulaşım sıkıntısı yaşıyor
GÜNDEM 30.07.2024 13:20:12 82 0

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, depremzedeler için inşa edilen Musa Peygamber Mezarlığı Mevkii'ndeki birinci etap TOKİ konutlarında, ulaşım ve trafik sorunları devam ediyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası ağır yıkım yaşayan Adıyaman ve ilçeleri için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Girne Mahallesi Musa Peygamber Mezarlığı mevkiinde yapılan kalıcı konutlarda yaşayan mahalle sakinleri, ulaşım sorunlarının hala çözülmediğini belirtiyor.

Yaklaşık bir ay önce TOKİ evlerine taşınan sakinler, mahallelerine henüz otobüs ve minibüs seferlerinin yapılmaması nedeniyle zorluk yaşadıklarını ifade etti. Yeni kullanım alanı olan bu bölgede şehir içi minibüs seferlerinin (Ofis) başlamadığını belirten vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu sorunun çözülmesini talep ettiler. Hastane kavşağında ana yolda indikten sonra uzun mesafeler yürümek zorunda kaldıklarını söyleyen sakinler, ulaşım sıkıntısının yanı sıra başka sorunlarla da karşılaştıklarını dile getirdi.

Özellikle evlerine gelirken başıboş sokak köpekleriyle sıkça karşılaştıklarını belirten bölge halkı, biriken sorunlarının çözümü için yardım beklediklerini ifade etti. Sıcak günlerde çarşıya gidip gelirken minibüslerin evlerine gelmemesi nedeniyle yürümek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, bu durumun günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Mahalle sakinleri, yaşadıkları bu sıkıntıların yetkililer tarafından acilen ele alınmasını ve çözülmesini istiyor. Ulaşım sorununa ek olarak başıboş köpeklerin yarattığı tehlikenin de bir an önce ortadan kaldırılması için yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinleri, daha güvenli ve rahat bir yaşam talep ediyor.

Kaynak : PHA


İlginizi Çekebilir

Müftülükten vatandaşlara 'Geçerken' hediye

Bakan Güler Bayburt'ta temaslarda

Fenerbahçe heyeti Külliye'de

Makarna fabrikasındaki patlama neden oldu? Un patlamaları büyük çaplı patlamaya neden olabiliyor!

Memurlar eşitsizliğin son bulmasını istiyor... Memurlar, 5434 sayılı kanuna tabi olmalı!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurulara Osmaniye de eklendi

Ormanya’da üretilen Kızıl Geyikler doğaya salınacak

Samsun-Kırıkkale hızlı tren hattına start 2025'te

MEB'den ilkokullar için biçimlendirici etkinlikler

İstanbul Kadıköy'e Büyükşehir'den bir öğrenci yurdu daha

İnşaatta toparlanma beklenmiyor

Hac ön kayıtları 27 Eylül'e uzatıldı

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklenecek... Verilecek ödemeler belli oldu

Sarsılmaz, yeni nesil ürünleri Güney Afrika'da görücüye çıkarıyor

TEV burs başvurularını mobil uygulamadan alacak