Türk Telekom’dan Engelliler Haftası’na özel sanat atölyesi

Türk Telekom’dan Engelliler Haftası’na özel sanat atölyesi

Türk Telekom’dan Engelliler Haftası’na özel sanat atölyesi
GÜNDEM 12.05.2022 12:15:00 73 0

Türk Telekom’un ‘az gören’ çocuklar için hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanat ve müzik atölyeleri düzenlendi. ‘Günışığı’ projesi eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunarken, ‘az gören’ çocukların görme yetilerini kullanmalarına yardımcı oluyor.

İSTANBUL İGFA- Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, toplumsal meselelere teknolojik çözümler üreterek, ‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında engelleri kaldıran sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) ile birlikte hayata geçirdiği ‘Günışığı’ projesi, az gören çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor. 

Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçiliğini üstlenen Türk Telekom, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, ‘Günışığı’ projesi kapsamında az gören çocuklara yönelik sanat atölyeleri düzenledi. Atölyede az gören çocuklara yönelik müzik-beden perküsyonu ile görsel sanat çalışmaları yapıldı. Düzenlenen etkinliklerde az gören çocuklar kendi hazırladıkları görsel malzemeleri beden perküsyonu çalışmalarında kullanarak ritmik müzikal kompozisyonlar oluşturabilmeyi öğrendi.

               

‘Günışığı’ projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde az gören eğitimi alan çocuklar, teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde birbirinden önemli başarılara da imza atıyor. Bu başarı hikayelerinden birinin sahibi Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3. Sınıf Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Elif Beste Duman oldu. Duman, ‘Günışığı’ projesinin verdiği eğitimlerin de desteğiyle kendi mucizesini yaratmayı başardı. Okulu bırakmayı düşünürken ‘Günışığı’ projesiyle tanışan Duman, eğitimler sayesinde müziğe olan ilgisini keşfederek müzik öğretmeni olmaya karar verdi. 

"TELEFON KULÜBESİ ZENGİNLEŞİYOR"

Türk Telekom herkesin teknolojiye ve teknolojinin olanaklarına ulaşması için yenilikçi proje ve uygulamalarını sürdürüyor. Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi GETEM iş birliği ile 11 yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ‘Telefon Kütüphanesi’nin içeriği her geçen gün zenginleşiyor. Görme engellilerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldırmak üzere telefonda sesli içerik hizmeti veren ‘Telefon Kütüphanesi’ ile kullanıcılar, 50 kategoride 2 binden fazla sesli kitap ve dünyaca ünlü 30 sesli betimlemeli tabloya mobil telefonları aracılığıyla rahatça ulaşabiliyorlar. ‘Telefon Kütüphanesi’ ayrıca, ücretsiz sunduğu İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma fonksiyonlarıyla engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor.  

Bugüne kadar toplamda 14 milyon dakika sesli kitabın dinlendiği Telefon Kütüphanesi’nin 10 bine varan aktif kullanıcısı bulunuyor. Görme engellilerin daha çok sesli kitaba ulaşmasını amaçlayan Türk Telekom, ‘Kitaplara Ses’ uygulamasıyla, 30 bini aşkın gönüllüyü de sürece dâhil ederek, 7 bin 5 yüz sayfa kitabın seslendirilmesini sağladı. 


Haber Kaynak : igf

İlginizi Çekebilir

Gasilhane'de Zamanın Duran Hakikati: Gassal Dizisi İzleyiciyi Derinden Etkiledi

6,5 milyonu aşkın kişi Ata'nın huzuruna çıktı

Sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili ayar geliyor!

Adalet'in 2024 panoraması

Havada yolcu ve personele sıkı takip!

MSB: Son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi

Memur ve emeklinin gözü yarın TÜİK'te

MSÜ askeri öğrenci başvurularını alıyor

Milletvekili Şan'dan "Regaib Kandili" Mesajı;

Ticaret'ten yılbaşılık 23,7 milyon TL ceza!

İçişleri 270 mobil nokta ile düzensiz göçlere 'Kalkan'

Turizmde hedefler bu yıl daha büyük

Ülkü Ocakları Çukurova İlçe Başkanlığı Dualarla Hizmete Açıldı

Kayseri, 2024’te Türkiye’nin En Çok Yatırım Yapan Büyükşehri Oldu

Türkiye'nin en yoksul şehirleri belli oldu