Türk Devletleri Teşkilatı DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK

Türk Devletleri Teşkilatı'nın önemli bir hareket başlattığını belirten MHP'li İsmail Özdemir, dünyanın daha adil bir nizama kavuşabilmesi için tarihin Türk milletine büyük bir sorumluluk, fırsat ve imkân tanıdığını söyledi.

Türk Devletleri Teşkilatı  DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK
SİYASET 20.02.2022 12:21:00 114 0

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, partisi adına TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Mecliste kabul edilen Şuşa Beyannamesi'yle Türkiye ve Azerbaycan arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve derinleşmesine yönelik önemli bir dönemin başlamış olduğunu söyledi,

Türkiye'nin millî çıkarlarını korumak, bağımsızlığını muhafaza etmek, istikrarını sağlamlaştırmak ve dünyanın geri kalanına da daha adil bir nizamın gelmesini sağlamak üzere yol almakta olduğunu belirten Özdemir, Azerbaycan ve Türk dünyası ülkelerinin bu kutlu mücadelede yol ve kader arkadaşlarımız olduğunu kaydetti.

Özdemir, 'Karabağ'da elde edilen zafer bu yolu açmış, Türk dünyası ülke ferinin birlik ve beraberliği pekişmiştir. Birbirini takip eden hızlı silsileler yoluyla Karabağ Zaferi sonrasında Türk dünyası ülkeleri arasında kara ve deniz sınırlarıyla ilgili anlaşmazlıkların çözümü aynı kapsamda memnuniyet verici bir başlangıç olarak yorumlanmalıdır" dedi.

TÜRK DÜNYASI VİZYONU

Türk Devletleri Teşkilatı'nın, 'Türk Dünyası 2040 Vizyonu adıyla ortak hedef belirleyerek çalışmalarını hızlandırmasının tarihi bir değeri olduğunu vurgulayan Özdemir, dünya genelinde çok katılımlı ülkeler arasındaki yapılanmalarda çözülmeler yaşanırken, Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelerek yeni bir vizyonu ortaya koymayı başardığını ifade etti.

Özdemir, şunları söyledi: ' 'Dünyada enerji krizi yaşanırken, enerji kaynakları konusunda zengin rezerve ve istikrarlı nakil hatlarına sahip Türk dünyasının önemi artacak, küresel istikrar ve güvenlik de Türk dünyası ülkelerinin istikrarına, güvenliğine ve refahına bağlı olacak. Zengezur Koridoru'nun taşıdığı büyük anlam kendisini burada göstermektedir. Ayrıca Birleşmiş Milletler dâhil olmak üzere çoklu yapılarda Türk dünyası ülkelerinin ortak hareket edebilmelerinin tesisiyle her birimizin etkinliğinin artacağı, sesimizin daha gür çıkabileceği olanaklar da beraberinde gelecektir. Dünyanın daha adil bir nizama kavuşabilmesi için tarih Türk milletine yeniden büyük bir sorumluluk, fırsat ve imkân tanımaktadır. İnşallah bu çabalar hedefine ulaşacak, insana insanca bir yaşam Türk dünyasının birliğinden geçecektir."


İlginizi Çekebilir

Bahçeli'den sert tepki! UEFA laçka kararından vazgeçmezse...

MHP’li İsmet Büyükataman’dan Özgür Özel’e “Bozkurt” tepkisi

Osman Kavala kanaat önderiniz mi?

CHP'li başkan Öcal'dan, Milli Eğitim Bakanı Tekin'e çok sert eleştiriler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları İstanbul’da buluştu

Havadaki rötar çilesi TBMM gündeminde

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

Dervişoğlu: Türkiye demografik saldırı altında

DEVA'lı Milletvekili Avşar'dan asgari ücret eleştirisi

Yeni bakanlar yemin etti

AK Partili vekil Maviş'ten eğitimde kalkınma hedefi vurgusu

Özdağ: Sorumlusunu başka yerde aramayın

Işıkbay, orman yangınlarına dikkat çekti

Genel Başkan Ahmet Sevim'den AKP Hükümetine Sert Eleştiriler: "Kadınlar Üzerindeki Baskıya Son Verilmeli!"

İmamoğlu: Parti içi rekabet ayrışmanın değil, bütünleşmenin aracıdır