TÜRK KIZILAY DERNEĞİ GENEL KURULU

Türk Kızılay  Derneği 103. Olağan Genel Kurulunu kalabalık bir topluluk önünde  Ankara'da Ato Congresium'da 14 Mayıs 2022 günü  yaptı.Tolantıda konuşan Sağlık  Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi.

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ GENEL KURULU
GÜNDEM 15.05.2022 19:11:00 90 0

Kızılay'a gönül vermiş değerli konuklarımız, Kızılay Oamanlı'dan alınan nadide bir kurumdur. 

Bugün bölgemizin en büyük kurumlarından olan Kızılay ihtiyaç sahiplerinin,mazlum ve mağdurların umudu haline gelmiş , Dünyada  her tarafa yardım etmiş olan bu nadide kuruma teşekkür ederim. Yardım yapanlara teşekkür ederim.İleri gitmemize katkı sağlayan,geleceğine sahip çıkan nadide bir topluluktur.

Kızılay, Kan Bankası ile işbirliğini yürütmüs , birçok hastaya ilaç olmuştur. Mazlum ve mağdurların  ilk aradığı amblem Kızılay olmuştur.Irak,Somali, Gazne'de ve daha birçok ülkede olumsuz koşullara  rağmen Kızılay bayrağının dalgalandığını görürsünüz. 

Kızılay bir misyon üstlenmiştir.Hizmetlere ulaşma,afetlere el uzatan  Kızılay olmuştur. Yaşlılara ikinci yaşam konusunda el uzatmış olması takdire şayandır.

Milletimizin merhamet duygusu tüm Dünya'yı mahçup eden bu durum dipdiri durmaktadır.Kızılay gönüllüsü de,profesyonel  çalısanı da  bu merhamet duygusuyla hareket etti.

Kızılay'a bağış yapanlara, çalışanlara emeği geçenlere teşekkür ederim.

Tolantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 'da konuşmasında şunları söyledi. 

Kızılay'ın 154. yaş 103.Genel Kurul Toplanlantısının haklı gururunu yaşıyoruz. 

Zor  durumda kalanların yardımına koşan çalışanlar,  iyilik umuduna dönüştürmüstür.Bugün binlerce gönüllü Kızılay'ı büyütmüşür. Emekleri geçenlere teşekkür eder,bağış yapanlara da şükranlarımı sunuyorum.

Kızılay tarafından 15 milyondan fazla yardım,600 milyon civarında el uzattı, kan ihtiyacının %90 ı sağlandı.İlik nakli projesinde hastalara umut olmuştur.Dünya'nın en iyi afet örgütlenmelerine örnek olmuştur.

Genç Kızılay, Kızılay kadın gibi genişlemiştir.103 .dönemde yönetimin daha da geliştireceğine inanıyorum. Kızılay,150 yi aşan ülkede din,dil,ırk ayırımı gözetmeksizin d faaliyet göstermektedir. Dünya'da gidilmez denen yerlerde şefkat elini uzatmıstır. Bugün de Ukrayna'da masum insanların yardımına koşmuştur. Ukrayna'daki sağlık, giyim vb.ve gelenleri yönlendirmeyi Kızılay  yapıyor. 

Türk Kızılay masumların yanında. İnşallah bu acılar hiç olmasın. İnsanların umudunu yeşerten Türk  Kızılay'ı olmuştur. 

İnanıyorum Kızılay,gönüllüleri ve bağışcıları ile daha ileri gidecektir. Herkesi gönüllü  ve çalışan olmaya  davet ediyorum. 

Kızılay'ın  kademesinde çalışanlarına başarılar diliyorum. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı'nın başka bir program nedeniyle Ankara dışında olmasından dolayı, toplantıya katılamadığını  söyledi.

Adı geçen konuşmadan sonra Cumhurbaşkanı'na iletilmek üzere, Türk  Kızılay Yeleği Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a takdim edildi. Daha sonra da Cumhurbaşkanı'nın mesajı okundu. Gündemin diğer maddelerı görüşülerek toplantı bitirildi. 

 


Anahtar Kelimeler: KIZILAY DERNEĞİ GENEL KURULU

İlginizi Çekebilir

Bakan Kurum Malatya'dan seslendi... Afetzedelerin yüzü gülene kadar buradayım!

Bakan Tekin İstanbul'da okul yöneticileriyle buluştu

Dışişleri'nden UEFA'ya Demiral tepkisi

İş insanın Serdar Özyurt'tan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e ziyaret

'Sarsılmaz' yüksek ateş gücünü 'kuleye' çıkardı

Antrikot ve döşden burger yaptı, ailelerin vazgeçilmez durağı oldu - Videolu Haber

Pençe Kilit'te 9 terörist etkisiz!

Gurbetçilerden destek vergisi iddiasına İletişim'den açıklama

7 ton 250 kilogram gıda ürünü imha edildi

Altı ayda 105 milyona yakın yolcu

İçişleri: Provokatörlere göz açtırılmayacak

Stratejik Planlama Toplantısında muhtarların görüşleri alındı

Türkiye’nin Gizemli Obruğu Yeşilgöz, ziyaretçilerin uğrak noktası olacak

Şehitkamil Belediyesi’nden güvensiz gıdaya sıfır tolerans

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler