TÜRK UÇURTMA TAKIMI HİNDİSTAN’DA

Türk Uçurtma Takımı, Hindistan’ın Ahmedabad Eyaleti Hükümeti Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve 7 ayrı şehirde düzenlenecek olan uluslararası uçurtma festivallerine katılmak üzere bu ülkeye gitti.

TÜRK UÇURTMA TAKIMI HİNDİSTAN’DA
SPOR 7.01.2022 17:15:00 101 0

İstanbul Uçurtmacılar Derneği başkanı ve Türk Uçurtma Takımı Kaptanı Mehmet Naci Aköz katıldığı çok sayıdaki uluslararası uçurtma festivallerinde Türkiye’yi temsil ediyor.

08-13 Ocak 2022 tarihlerinde Hindistan’ın Ahmedabad Eyaleti Hükümeti Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Uluslararası Uçurtma Festivali kapsamında 7 ayrı şehirde düzenlenecek uluslararası uçurtma festivallerine Türkiye adına katılacak olan Türk Uçurtma Takımı uçurtma gösterileri ve uçurtma atölyeleri gerçekleştirecek.

İstanbul Uçurtma Müzesi koleksiyonunda bulunan 15 uçurtma ile festivale katılacak olan Türk Uçurtma Takımının uçuracağı uçurtmalardan biri de; dünyanın en büyük 5. bayrak uçurtması olarak kabul edilen 10x 6 metre ölçülerindeki bayrak uçurtma.

Türk Uçurtma Takımı kaptanı Mehmet Naci Aköz ve takım üyelerinden Mehmet Burak Üçay’ın katılacağı festivalde gerçekleştirilecek uçurtma atölyelerinde ise Türk Uçurtma Kültürünün uçurtma modellerinin uygulamalı eğitimler verilecek.

Türk uçurtma takımı kaptanı ve İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Aköz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

"Sokak oyunları kültürümüzün tek canlı oyuncağı olarak bildiğimiz uçurtma, dünyadaki pek çok ülkede farklı tarihlerde dev uluslararası uçurtma festivalleriyle kutlanıyor.

Bizde Türkiye’nin tek resmi uçurtma kurumu olarak bu festivallere katılarak ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz.

Daha önce 4. Kez gittiğimiz Hindistan’da Udaipur, Jaipur, Ahmedabad, Teleangana-Haydarabad, Mahabubnagar festivallerine katılmış ve ülkemizi gururla temsil etmiştik. Bu sefer 08-13 Ocaktarihleri arasında Hindistan’ın Ahmedabad eyaleti merkezindeki festival dışında yine bu eyalete bağlı Surat, Kevadiya, Vadodara, Rajkot, Kutch ve White Rann şehirlerinde düzenlenecek festivallere katılacağız.

Türk Uçurtma Takımı olarakHindistan’a 15 değişik uçurtma götürüyoruz. İçlerinde oldukça özel uçurtmalarımız var, bunlardan bir tanesi 60 metrekarelik dev Türk Bayrağı uçurtma, bir diğeri ise 150 tane Türk Bayrağı uçurtmadan oluşan ve tek ipte uçurulan 240 metrelik tren uçurtma, bir diğeri ise Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 100 m2’lik (10x10) devasa vatoz balığı uçurtma.

Bunların dışında çeşitli boylarda ve karakterlerde ilginç uçurtmalarımızı da uçurma imkanı bulacağımızı umuyoruz.

Gittiğimiz her ülkede dev boyutu ile havalarda süzülen Türk Bayrağı uçurtma herkesin ilgisini çekiyor ve pek çok uluslararası TV kanallarında haberimiz yapılıyor, Haydarabad ve diğer şehirlerde de aynı ilgi ve alakayı göreceğimizi düşünüyoruz.

Ayrıca, her festivalde olduğu gibi bu festivalde de yapacağımız uçurtma atölyelerindeHintdistan’lı çocuklara Türk Bayraklı uçurtmalar yaptırarak ülkemizin tanıtımını en üst düzeyde gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.

Ülkemize dönüşte de farklı ülkelere ait onlarca uçurtma ve uçurtma ile ilgili ürünler getirerek ülkemizdeki tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden birisi olan “İstanbul Uçurtma Müzesi” koleksiyonuna katkılarda bulunmak istiyoruz, bu nedenle festivale katılan tüm ülkelerin uçurtma takımları ile sıkı bir iletişim halinde olacağız"


Anahtar Kelimeler: UÇURTMA TAKIMI HİNDİSTAN’

İlginizi Çekebilir

14. TransAnatolia macerası Mersin’den başlayıp Van’da son bulacak

UEFA soruşturmasında skandal karar!

Cem Bölükbaşı İtalya’da piste çıkacak!

TBMM'de spor vakti... Dereceye girenler ödüllendirildi

Hollanda-Türkiye Maçı 6 Temmuz’da Etiler Parkı’nda

O karşılaşma 6 Temmuz saat 22.00'de!

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne takımlardan ilgi

Anadolu Efes'e 6 sezon üst üste ödül

Kabotaj Bayramı etkinlikleri devam ediyor

Aquapark çocuklara kapılarını açtı

TOFAŞ Berk Demir ile anlaştı

Çeyrek finaldeyiz! Bekle bizi Berlin

A Milli Futbol Takımı, çeyrek final için Avusturya ile karşılaşıyor

Offroad heyecanı Ankara'da yaşandı

Avusturya-Türkiye maçını Sanatçılar Parkı’nda izleyecekler